Doi copii de vîrstă fragedă vor merge la Centrul de protezare în or. Budrio, Italia



David și Victor au fost abandonați la naștere, din cauza unor malformații congenitale (lipsa unei mânuțe și respectiv a tălpii piciorului), însă astăzi cu suportul CCF Moldova și DMPDC, ei se bucură de dragostea unei familii de asistenți parentali profesioniști.

Luni, 10 februarie, 2014, la ora 11.30, în incinta Aeroportului Internaţional din Chişinău, CCF/HHC Moldova – copil, comunitate, familie şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului invită reprezentanţii mass-media la evenimentul cu caracter social în cadrul căruia acești copii cu vârsta de aproximativ 3 ani, însoţiţi de 2 asistenţi parentali profesionişti  vor pleca spre Italia, la Centrul de protezare în localitatea Budrio.

Soarta a făcut ca această durere a copiilor să fie auzită de către Doamna Silvia Zaharia, o înflăcărată voluntară ce activează în Italia şi a ajutat alţi zeci de copii din Republica Moldova, care a reuşit să negocieze şi să convingă administraţia Centrului de protezare din or. Budrio (Italia) să ofere şanse de instalare a protezelor la mână şi la picior, de această dată pentru Victor şi David.

Este de remarcat faptul că instalarea protezei va fi oferită în fiecare an de către Centrul de protezare din Budrio ambilor copii, în dependenţă de necesităţile acestora.

În perioada octombrie-decembrie 2013 CCF Moldova și DMPDC a demarat o campanie de colectare de fonduri pentru susținerea copiilor și APP-ului.

Principalii parteneri care au contribuit la plecarea copiilor si a asistenţilor parentali profesionişti sunt: Silvia Zaharia (Republica Moldova), Asociaţia RENAŞTERE din Italia, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), Ambasada Italiei în RM, Patronato SIAS/MCL in Moldova, Moldtelecom S.A., Victoriabank, Î.M. Transterminal-S, SRL Confort, Fabrica de încălţăminte Cristina, Orhei-Gaz, Supraten S.A., SRL Reconscivil, Iubos Logistic SRL, ziarul Gazeta Basarabiei in Italia, Air Moldova.

Aducem sincere mulţumiri, pentru generozitatea demonstrată şi dorinţa de a schimba în bine viitorul acestor copii. Datorită tuturor partenerilor a fost posibil să realizăm multiplele acţiuni de pregătire a plecării (documentarea copiilor, consultarea şi organizarea documentelor pentru viza, procurarea biletelor de avion tur-retur, acoperirea cheltuielilor pentru plecare şi aflare a copiilor împreună cu asistenţii parentali în Italia, confecţionarea încălţămintei speciale pentru David, procurarea medicamentelor necesare etc.).

Vă aşteptăm să le urăm împreună Drum Bun copiilor şi asistenţilor parentali profesionişti şi să le spunem că îi aşteptăm cu multă nerăbdare acasă.

Atragem atenţia mass-media asupra necesităţii protejării şi nedivulgării datelor cu caracter personal ale copiilor nominalizaţi, în conformitate cu Legea Republicii Moldova nr.133 din 08.07.2011 „Privind protecţia datelor cu caracter personal”(blurarea feţei, depersonalizarea datelor cu caracter personal etc.).

Contacte:

Livia Marginean, Coordonator servicii familiale CCF Moldova

069042368, Email: lv_marginean@yahoo.com

Olga ZAHARIA, manager al Serviciului APP/DMPDC

 069601971, E-mail: olga.zaharia@gmail.com