Lansarea proiectului "Îmi pasă, mă implic!" – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili



Îmi pasă, mă implic!

Vineri, 17 ianuarie, ora 11.00, la sediul Agentiei de presă Info-Prim Neo, Casa Presei, str. Pușkin 22, Chișinău, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil si Familie (CSSCF) din Republica Moldova, în calitate de partener, a avut loc lansarea proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili.

Proiectul, cu o durata de 14 luni, este implementat de Fundația COTE (Iași, România), finanțat de Uniunea European prin Programul Operațional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, cu suma de 135 000 euro / 2 401 472 MDL și cofinanțat de Fundația COTE si CSSCF cu suma 15 000 euro / 266 830 MDL.

Îmi pasă, mă implic! vizează creșterea capacității tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România - Moldova de a se implica activ în viața comunității. Proiectul lansează în rândul tinerilor din Iași și din Chișinău provocarea de a concepe mici proiecte pentru rezolvarea unor probleme din comunitatea în care trăiesc, de a găsi soluții și de a le pune în aplicare. 60 de tinerii vulnerabili din zona transfrontalieră au astfel oportunități de formare a abilităților personale și sociale, de socializare și schimb intercultural, care conduc la motivarea și stimularea responsabilității și implicării creative în societate. De asemenea, proiectul creează oportunități pentru schimbul de experiență și bune practici pentru 26 de profesioniști din domeniul educației și incluziunii sociale din Iași și din Chișinău.

Detalii privind proiectul puteți obține la numarul de telefon (+373 22) 248393 sau la e-mail ngo.ssccf@gmail.com, persoana de contact: Viorica Matasa – Coordonator proiect.

GRANIȚE COMUNE. SOLUȚII COMUNE

www.ro-ua-md.net

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.