Cetățenii pot solicita online acte de stare civilă

1500999 626777504051140 805015609 o

Guvernul, în parteneriat cu Serviciul Stare Civilă şi Ministerul Justiţiei, a lansat recent trei servicii electronice de stare civilă. 

Astfel, cetăţenii vor putea solicita online: duplicatele certificatelor de stare civilă,  extrasele de stare civilă și modificarea sau rectificarea  actelor de stare civilă.  Documentele incluse în cele trei E- Servicii de Stare Civilă sunt: duplicatul certificatului de naștere; duplicatul certificatului de căsătorie; duplicatul certificatului de divorț;  duplicatul certificatului de deces;  extrasul de pe actul de naștere;  extrasul de pe actul de căsătorie; extrasul de pe actul de divorț;   extrasul de pe actul de deces.

E-Serviciile  Stare  Civilă pot fi accesate pe portalul guvernamental servicii.gov.md cu ajutorul Semnăturii Mobile sau Semnăturii Digitale şi pot fi achitate prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice

 

 

 
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.