Problemele ecologice prin ochii elevilor



IMG 0270În incinta Bibliotecii publice sătești din comuna Tuzara se desfășoară cu succes atelierul de lucru asupra expoziţiei ECO: foto, desen, compoziții cu elemente din natură, lucrări hand made cu mesaje ecologice.

Elevii pregătesc fotografii interesante, pictează, compun, pun imaginația să lucreze cu scopul de a crea o expoziție care va aborda problemele ecologice la nivel local și eventuale posibilități de soluționare ale acestora.

Activitatea este parte componentă a proiectului: ”Îmbunătățirea calității mediului din comuna Tuzara și satele alăturate prin ecologizare”. Proiectul este susținut de către REC Moldova, The Regional Enviromental Centre. Scopul proiectului este creșterea nivelului de conștiință și a importanței protecției mediului înconjurător prin dezvoltarea unui mecanism de responsabilizare a populației la nivel local în direcția necesității de a trăi într-un spațiu ecologizat.

Elevii sunt ghidați de către bibliotecara CHILIAN Mariana care zilnic este alături de ei și îi încurajează să fie cât mai creativi și deschiși pentru noi idei. Ținem să amintim faptul că juriul va selecta și va premia cele mai reușite lucrări din cadrul acestui atelier. Cu ajutorul expoziției, locuitorii din comuna Tuzara vor fi mai aproape de problemele ecologice locale.