Deschiderea Centrului de resurse "disABILITATE"



Pe data de 27 mai 2008,  Asociatia MOTIVATIE in colaborare cu Directia Municipala pentru Protectia Drepturilor Copilului deschide Centrul de resurse «disABILITATE», in incinta Centrului Comunitar pentru Copii si Tineri, bd. Traian 23/1.

Asociatia MOTIVATIE din Moldova implementeaza Proiectul “Parteneriat pentru oportunitati de viaþã mai bune pentru copiii cu dizabilitati”, finantat de Biroul de Cooperare Tehnica al Germaniei, Ambasada Olandei la Kiev si Directia Municipala pentru Protectia Drepturilor Copilului. Centrul de resurse «disABILITATE» este creat ca rezultat la solicitãrile reprezentantilor ONG-lor si grupurilor de initiativa ale persoanelor cu dizabilitati in baza intereselor si necesitatilor de instruire si consultare in domeniul social.

Centrul de resurse «disABILITATE» are misiunea de a creste nivelul de informare atat a specialistilor din domeniu, cat si a persoanelor cu necesitati speciale prin oferirea de servicii de asistenta informationala (literaturã, CD-ri, pliante etc.), educationala (activitati de instruire si informare) si consultanta copiilor si tinerilor cu dizabilitati, a parintilor acestora, cadrelor didactice, ONG-lor, grupurilor de initiativa si membrilor comunitatii.

Acest Centru este un proiect care promoveaza atat dezvoltarea capacitatilor ONG-lor si a grupurilor de initiativa, cat si prestarea serviciilor de calitate in domeniu. Odata cu deschiderea acestui Centru a aparut inca o oportunitate de a incadra in campul muncii persoane cu necesitati speciale, care prezinta un potential foarte bun sau abilitati pe care ei le pot dezvolta impreuna cu echipa multidisciplinara.

Pentru a avea o societate informata este necesar sa oferim informatie si asistenta in domeniu, care va contribui la apreciarea abilitatii si nu a disabilitatii fiecarui individ. Asociatia a sustinut si va continua sa sustina persoanele cu necesitati speciale sa depaseasca bariere si sa simta ca traiesc intr-o comunitate care-i accepta.

Serviciul de presa al MOTIVATIE Moldova.

MOTIVATION Moldova Association
transforming disability into ability

Traian 23/1, MD-2060, Chisinau
Republic of Moldova
Tel/fax: + 373 22 66 13 93
Tel: + 373 22 76 35 97
e-mail: motivationmd@yahoo.com