Centrul Naţional de Mediu organizează campania de salubrizare a rîului Bîc cu sloganul "Iubeşte-ţi rîul!"



articol 4Centrul Naţional de Mediu în parteneriat cu autorităţile publice locale şi instituţiile de învăţămînt din bazinul rîului Bîc dau startul campaniei de salubrizare de toamnă “Iubeşte-ţi rîul!”, mâine 24 octombrie 2013. Campania se va desfăşura în perioada 24-31 octombrie 2013 în toate localităţile din bazinul rîului amplasate pe cursul râului (raioanele Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi și municipiul Chișinău).

În municipiul Chişinău, râul Bîc va fi salubrizat, pe porţiunea ce cuprinde străzile Varniţa şi Calea Basarabiei, începând cu podul de pe str. Izmail şi parcul „La Izvor„) şi se va desfăşura în perioada 24-25 octombrie 2013. Astfel pe data de 24 octombrie va fi salubrizat parcul „La Izvor” începînd cu orele 13.30. Pe data de 25 octombrie va fi salubrizată porţiunea str. Varniţa-Calea Basarabiei începînd cu orele 11.00.

Totodată, pe data de 25 octombrie la ora 11.00, Centrul Naţional de Mediu în colaborare cu Întreprinderea Municipală „EXDRUPO” vor  instala în oraşul Chişinău o nouă plăcuţă cu inscripţia “Iubeşte-ţi rîul!” la podul de trecere peste rîul Bîc pe strada Izmail.

Pentru o bună desfăşurare a campaniei de salubrizare, Centrul Naţional de Mediu oferă echipamentul necesar tuturor participanţilor. Campania de salubrizare cu acealşi nume a fost desfăşurată în luna aprilie 2013 şi a adunat circa 2000 de participanţi din întreg bazinul rîului Bîc.

La aceste acţiuni sunt invitaţi toţi doritorii precum şi reprezentanţii mass media. Orarul campaniei de salubrizare în bazinul rîului Bîc poate fi vizualizat aici.

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 022 836 727; GSM: 060176393, e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com  Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Naţional de Mediu

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Tinerii în acţiune”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.