Acasă şi în braţele mamei: ingredientele unui final fericit



AlexandrA casa nouaIstorie de succes la Centrul Maternal "În braţele mamei"

Acum un an, Natalia a venit la Centrul Maternal „În braţele mamei”.  Purta sub inimă un prunc, dar era răpusă de deznădejde pentru că s-au pomenit singuri, fără un acoperiş deasupra capului şi cu multe alte probleme.

Aici a găsit mai mult decât o pernă: în afară de un loc de trai sigur, a primit asistenţă psiho-socială, juridică, spirituală şi materială. Peste o lună a venit pe lume Alexandra: avea pătuţul ei, sticluţa de lapte plină, mama şi o echipă mare care-i purtau de grijă.

Aşa e şi acum, doar că, în câteva zile, se va întâpla ceva deosebit în viaţa lor: vor pleca de la Centrul Maternal şi vor locui într-un cuibuşor sigur (o locuinţă oferită de o prietenă), care, pentru o anumită perioadă le va fi Acasă.

Mihaela Belei, coordonatorul proiectului „În braţele mamei”: „În continuare, acest cuplu mamă-copil va fi asistat în comunitate prin intermediul Centrului de consultanţă: va primi asistenţă materială şi va putea apela la alte servicii pe care le oferim. Crearea abilităţilor de viaţă independentă şi reintegrarea socială a fiecărui cuplu mamă-copil asistat în Centrul Maternal sunt priorităţile întregii echipe implicate în proiect”.

Natalia, beneficiara proiectului: „Acum sunt fericită pentru că voi fi alături de copilul meu chiar şi atunci când nu ne vom mai afla în Centrul Maternal. Îmi doresc să avem resurse suficiente pentru a nu depinde mereu de ajutorul cuiva. Eu voi depune tot efortul ca să-mi realizez acest vis:  în curând Alexandra va merge la creşă, iar eu îmi voi găsi un loc de muncă”.

Proiectul „În braţele mamei” a fost lansat de Diaconia în anul 2008 pentru susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. Acesta are 2 componente: Centrul Maternal şi Centrul de consultanţă.

Povestea Alexandrei poate fi accesată pe: http://inbratelemamei.wordpress.com/2012/09/26/povesti-cu-pici-episodul-9/

 

 

Date de contact:

Misiunea Socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei

or. Chişinău, str. Criuleni 22 (Cartierul Poşta Veche)

Tel.: 022 46 32 28; Fax: 022 46 32 29

E-mail: office@diaconia.md, web: www.diaconia.md