INVENTO a lansat Cluburile CashFlow



INVENTOElevi, studenţi, antreprenori, angajaţi şi angajatori au participat la evenimentul de lansare a 2 Cluburi CashFlow Chişinău şi Ialoveni, organizat de INVENTO la 28 mai, la Chişinău.

În prima parte a evenimentului, Olesea Fortuna (INVENTO), Dumitru Bordea (CashFlow Club Moldova), Doina Fortuna (JCI Chişinău), Lauren Perlaza (Ambasada SUA), Boris Foca (Pay&Save) şi Angela Chelaru (Fresh&Joy) au vorbit despre necesitatea realizării unui astfel de proiect de educaţie financiară, care contribuie să esenţial la dezvoltarea inteligenţei financiare a tinerilor din Moldova.

Inesa Lupu, managerul proiectului a menţionat că scopul esenţial al CashFlow Moldova este să contribuie la crearea unei reţele de tineri activi, viitori antreprenori, care vor putea face schimb de idei şi experienţă.

De asemenea, în prima parte a evenimentului, participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări şi să discute despre cum să-şi gestioneze şi să investească banii cu omul de afaceri Nicolae Pojoga, proprietar al unei reţele de magazine, care a împărtăşit din experienţa personală de administrare a unui business de succes.

„Sunt de 5 ani în domeniul afacerilor, dar m-am implicat în acest proiect pentru a contribui la educarea financiară a tinerilor, pe care să-i încurajăm să fie cât mai activi, să vină cu idei noi de afaceri, să înveţe cum să câştige şi să investească corect banii. Proiectul va avea în continuare un succes mare, deoarece elevi din 12 licee din Chişinău ne aşteaptă deja să venim şi să jucăm CashFlow”, a spus Janna Grosu, moderatoare CashFlow Club Moldova Chişinău.

„Este un joc în care parcurgi 30 de ani de viaţă în 3 ore şi înţelegi care sunt greşelile tale imaginare pe care nu trebuie să le repeţi în viaţa reală pentru a avea succes în afaceri”, a completat Radu Boişteanu, moderator CashFlow Club Moldova Ialoveni.

În cea de-a doua parte a evenimentului toţi doritorii au avut oportunitatea să joace CashFlow, sesiunile fiind conduse de câţiva dintre moderatorii de la Chişinău şi Ialoveni instruiţi în cadrul proiectului. La final primii 3 jucători care au reuşit să depăşească cursa şobolanului şi să se angajeze în cea a milionarului, au avut de premii din partea organizatorilor – volumul “Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki şi 3 bilete gratuite la CashFlow în cadrul CashFlow Club Moldova.

Proiectul CashFlow Moldova este implementat de INVENTO, în parteneriat cu CashFlow Club Moldova şi JCI Chişinău.

Înființată ca o organizație non-profit, în 2011, agenţia INVENTO contribuie la dezvoltarea continuă a societății prin participare, informare, educare şi gestiunea programelor de dezvoltare social-economică.

Flag1“Proiectul “CashFlow Moldova” este realizat graţie susţinerii generoase a poporului american prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Conţinutul acestui material ţine de responsabilitatea Invento şi nu reflectă neapărat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii”. _______________________________________________________________________

INVENTO – Dăm viaţă idelor tale/