Comunicare gratuită în incinta Bibliotecii Publice Ungheni pentru Soldații Armatei Naționale



5287 506202902749481 1314162478 nUn nou serviciu de bibliotecă a fost înființat la Biblioteca Publică Raională din Ungheni!

Prin intermediul acestui serviciu, soldații Armatei Naționale din regiune au posibilitatea să acceseze gratuit internetul și să comunice cu cei dragi.

Serviciul a fost gândit ca un ajutor oferit soldaților Divizionului de Artilerie ”Prut” din orașul Ungheni care nu au acces la informația online și comunicare gratuită. ”Prin intermediu serviciului bibliotecii noastre soldații pot afla mai uşor anumite informaţii utile, din diferite domenii de interes și la fel, pot comunica cu rudele și persoanele dragi prin Skype și rețele de socializare”, a precizat bibliotecara Ala Mutilică.

În fiecare duminică, pe parcursul a 2 ore, mai mult de 20 de soldați beneficiază de acces gratuit la informațiile online prin intermediul bibliotecii. Biblioteca Publică Raională din Ungheni oferă acest serviciu după ce a beneficiat de modernizare prin intermediul programului Novateca, care dotat biblioteca cu 10 calculatoare moderne și cu echipamente periferice. La fel bibliotecarele au beneficiat de instruire, pentru a-și dezvolta abilitățile de formator și cunoștințele în domeniul IT.

Programul Novateca este parte a Inițiativei Global Libraries a Fundației Bill & Melinda Gates care se concentrează pe facilitarea accesului populației la informație și calculatoare în incinta bibliotecilor publice. Etapa pilot a programului Novateca, implementată de IREX în cooperare cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), va evalua oportunităţile de facilitare a accesului populației la informație și mijloacele tehnologiilor informaționale în Republica Moldova prin intermediul sistemului existent de biblioteci publice.

Articol adaugat de: Tatiana Rusu