Diaconia organizează "Ziua voluntarilor"



DSC00518m

Sâmbătă, 16 martie, în incinta Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” va avea loc „Ziua voluntarilor Diaconiei”.

La eveniment vor participa 130 de voluntari din cele 6 centre parohiale ale Diaconiei şi din grupul Young Diaconia Chişinău, ultimul fiind gazda şi organizatorul sărbătorii.

„Ziua voluntarilor” se va desfăşura într-un mod creativ şi interactiv. Fiecare grup se va prezenta prin intermediul unui număr artistic, astfel, grupurile se vor cunoaşte mai bine şi vor conştientiza că formează o echipă.

Acest eveniment va reprezenta o ocazie favorabila de a le mulţumi voluntarilor pentru implicarea activă în proiectele şi activităţile iniţiate de Misiunea Socială „Diaconia” şi de centrele parohiale. În acest scop, voluntarilor li se vor acorda diplome.

Voluntarii au un rol esenţial în cadrul instituţiei. În centrele parohiale, tinerii se implică în activităţi educative pentru copii, pregătind împreună cu ei temele pentru acasă, şi în activităţi sociale pentru bătrâni, cărora le oferă ajutor în îndeplinirea muncilor casnice. De asemenea, voluntarii participă la toate campaniile sociale desfăşurate de Diaconia, astfel contribuind la indeplinirea scopului organizaţiei de a ajuta persoanele aflate în dificultate. La Festivalul Voluntarilor din 2012, Misiunea Socială "Diaconia" a fost desemnată cea mai activă organizaţiei în domeniul promovării voluntariatului.

Daniela Ştirbu, 

Asistent PR Misiunea Socială "Diaconia",

Tel.: 022 46 32 28