A AJUNS CUȚITUL LA OS (tot despre politică)! | Bîrca.BloG.com



altascultă piesa

Am dat peste această piesă din întîmplare pe o rețea de socializare. Un text ce provoacă emoții, numai că emoții negative. Și cît de apărător și promotor al actualei guvernări nu am fi oricum nu poți să infirmi replicile tăioase cu care vine interptreul din videoclip (colaj).

Mai pe scurt. Dacă cu nici 3 ani în urmă în industria muzicală se turnau videoclipuri cu îndem la vot - vezi zici Votează,alt
Lume!,
 acum reacțiile din partea societății miros a revolteA ajuns cuțitul la os! Tensiunea sa acumulat prea mult în ultimii ani în viața publică. După 2 ani de nealegere a șefului statului și alegerea (numirea) lui Timofti să reprezinte unitatea alianței, lucrurile păreau să revină la normal.

Dar nu pentru mult timp. EXPLIC:

- Am văzut rezultatele Barometrului de Opinie Publică (BOP) de la sfirșit de an (poți vedea sursa electonică), rezultate care arată că poporul nu mai are încredere în Putere.

- A început anul. Toți așteptau de la guvernanți  să cotinue/să înceapă realizarea promisiunilor electorale (de mult uitate). Însă? Aștia au îceput-o cu scandalul lui Mocanu care nici  pînă acum nu mai are capăt…

Dat fiind complexitatea cazului, aici îmi permit puțin să defășor. Opinia publică cere demisii! E și firesc, însă noi trebuie să înțelegem un lucru. Politica în afară de partide care lupă între ele este un sistem unic alcătuit din instituții ce sînt conduse de oameni sus-puși de la fiecare partid în parte. Acum dacă scoatem o cărămidă de la acest sistem fragil creat de AIE2, sistemul riscă să se distrugă din temelie – moment așteptat cu sufletul la gură de comuniști. Or Filat a spus ieri public după Consiul Alianței – or demitrea porcurorului or totul sa terminat. Nu vreau acum să comentez despre relațiile lui Filat cu Mocanu despre care au scris mai mulți bloggeri și jurnaliști, or despre ministrul său de interne, însă mă întreb dacă alianța se destramă – mai putem vorbi de integrare europeană? Or integrarea era doar un motiv de accedere la putere, iar masele au fost păcălite în cel mai mișelesc mod posibil? Cert este că RM nu mai are dreptul moral să de-a greș în fața Europei.

Revenind la subiect, la acest feed-back (watch?v=VhlkPceXaQg) care vine din partea societății civile, mi se face teamă ce ar putea să urmeze. Un 7 aprile sa produs, ce altceva mai grav ar putea să se întîmple? Dar cu siguranță ceva trebuie să se întîmple. Cum spune și autorul cîntecului:

“Toți vorbesc frumos de parcă spun povești de noapte,

Dar să astupăm urechile și să judecăm și după fapte”

Concluzia o găsești - aici