MODELUL NATIUNILOR UNITE 2008



Alianta Studentilor din Moldova in parteneriat cu Corpul Pacii, Moldova, cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite in Moldova si al Ministerului Educatiei si Tineretului din Moldova a organizat pentru al treilea an consecutiv Conferinta nationala pentru elevii claselor liceene €žModelul Natiunilor Unite 2008".

In perioada 14-16 martie, 2008, in incinta Academiei de Studii Economice din Moldova a avut loc Conferinta Modelul Natiunilor Unite 2008. Peste 150 de elevi din 30 scoli si licee din Republica Moldova au devenit delegati ai diferitor tari din lume. Ei au simulat lucrul in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite si au fost repartizati pe diferite comitete: Consiliul de Securitate al ONU, Fondul Natiunilor Unite pentru Controlul Abuzului de Droguri si a Crimelor, Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, Programul de Protectie a Mediului al ONU, Programul Natiunilor Unite pentru ONU, Conferinta asupra Dezarmarii.

La deschiderea Conferintei a fost prezenta invitata de onoare,  Reprezentanta Rezidenta PNUD si Coordonatoare Rezidenta ONU in Moldova , doamna Kaarina Immonen, iar la ceremonia de inchidere a conferintei a fost prezenta Deputatul Executiv al Departamentului de Afaceri Publice din cadrul Ambasadei SUA in Moldova, doamna Sharon Ketchum.

Modelul Natiunilor Unite are drept scop educarea participantilor despre drept, comunicare eficienta, globalizare si diplomatie multilaterala.Participantii au venit cu o tema de acasa pregatita in grupuri pe care au prezentat-o in cadrul celor 2 zile, dar au fost supusi si unor comunicari individuale.

Cei mai buni au beneficiat de premii din partea companiei Moldcell, activitatea careia denota caracterul de responsabilitate sociala exteriorizat prin sirul de proiecte lansate in beneficiul societatii, al sectorului cultural si educational. 

Pauzele de cafea au fost asigurate de catre Nescafe Moldova.

 

Sursa: Comunicatul de Presa ASM