Burse de Merit 2012 - pentru cei mai buni studenţi ai ţării - a XVII-ea aniversare!



Luni, 24 decembrie 2012, 50 de studenţi au intrat în posesia Bursei de Merit 2012, oferită în cadrul Ceremoniei Festive, organizate de către Centrul de Informaţii Universitare în incinta Palatului Republicii. A  XVII-ea ediţie a concursului s-a desfăşurat, tradiţional, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA şi al Companiei Orange Moldova.

Cei mai buni studenţi şi masteranzi din ţară vor beneficia de 50 de burse anuale în valoare de 12000 lei fiecare. În cadrul acestei ediţii a concursului şi-au depus dosarele studenţi şi masteranzi de la 20 de instituţii de învăţământ superior din Moldova, iar în rezultatul atât a evaluării dosarelor depuse, cât şi a prestaţiei candidaţilor la interviu, organizat într-o limbă străină, 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă, de la 8 instituţii universitare şi, 15 masteranzi de la 6 instituţii universitare din ţară, au devenit finalişti ai programului Burse de Merit 2012. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie de Experţi independentă, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Pe parcursul celor şaptesprezece ediţii anuale ale concursului peste 4000 de studenţi au aplicat programului, dintre care 1130 de studenţi au beneficiat de Burse de Merit, iar Ceremonia Festivă de decernare a burselor a devenit un eveniment remarcabil în viaţa universitară din Moldova.

Marcel Teleucă, Vice-Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA: „Moldova Agroindbank sprijină Programul „Burse de Merit” pe parcursul a 12 ani consecutiv, fiind cel mai vechi partener al proiectului. Salutăm faptul că în această perioadă, la program au aderat noi parteneri care contribuie, alături de noi, la edificarea unui viitor sigur al tinerilor dotaţi. Moldova Agroindbank este liderul pieţei bancare din ţară, fapt care, sperăm, să servească drept exemplu pe calea excelenţei şi pentru beneficiarii burselor de merit. Cu acest prilej, dar şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, adresez sincere felicitări actualilor şi viitorilor studenţi şi, le urez succes şi puteri la această etapă deloc uşoară, dar plină de şanse. Să aveţi curaj, perseverenţă, dorinţă de cunoaştere şi de dezvoltare, pentru a vă putea integra în viitor pe piaţa muncii, în conformitate cu aptitudinile şi competenţele deprinse pe durata studiilor universitare.”

 

Ludmila Climoc, Director General al Companiei Orange Moldova: „Concursul „Burse de Merit” a devenit o tradiţie frumoasă atât pentru studenţii ţării, cât şi pentru compania Orange Moldova. Susţinerea tinerilor este una din priorităţile strategiei noastre de CSR. Suntem convinşi că investiţiile făcute acum în dezvoltarea profesională a tinerilor beneficiari ai acestui proiect vor aduce mâine pe piaţa muncii din Republica Moldova specialişti bine pregătiţi, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a ţării. Or acesta este cel mai bun indicator care ne motivează ca, an de an, deja al 9-lea an să susţinem acest proiect.”

Angela Muşet, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „Este semnificativ faptul că anual, pe parcursul a şaptesprezece ediţii ale Programului „Burse de Merit”, sunt premiaţi cei mai buni studenţi ai ţării. Toţi tinerii care au beneficiat de burse în cadrul programului, au demonstrat prin meritul propriu că reprezintă elita studenţeacă a Republicii Moldova. Experienţa căpătată de aceştia în concursul dat, în competiţii şi provocări similare, îi face mai încrezuţi în sine şi în propriile cunoştinţe. În această seară, în ajun de sărbători, adresez câştigătorilor felicitări şi le doresc ca această mică realizare să devină începutul unei istorii de succes din viaţa fiecăruia dintre ei. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor fideli ai concursului, Moldova Agroindbank şi Orange Moldova, graţie cărora asigurăm continuitatea acestui proiect valoros.”

Sponsori: BC Moldova Agroindbank SA şi Compania Orange Moldova.

Parteneri media: Revista Săptămîna, Cotidianul Timpul, Ziarul de Gardă şi Agenţia de presă „Info-Prim Neo”.

Parteneri: Agenţia de publicitate „Kim Art” şi Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova.

 

Programul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din Moldova. Din anul 2001 această iniţiativă este susţinută de BC „Moldova Agroindbank” SA, iar din 2004 - şi de compania Voxtel, acum Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Burse_de_Merit_2012