LADOM ISI PROPUNE SA RECOMANDE STABILIREA UNUI PLAFON MAXIM DE VARSTA PENTRU PARTICIPAREA LA ALEGERI



Liga pentru Apararea Drepturilor Omului din Moldova (LADOM) sustine ca alegerile noi, care au avut loc duminica in satul Buteni raionul Hancesti, in general s-au desfasurat in conformitate cu principiile unor alegeri libere si corecte, transmite DECA-press. 

LADOM a difuzat un comunicat de presa in care mentioneaza ca, totodata, pe parcursul activitatii de observare, a sesizat anumite nereguli in ce priveste modul de desfasurare a alegerilor. In calitate de exemplu este adusa intrarea concomitenta a doua persoane in cabina de vot.

€žAlegerile s-au desfasurat in conformitate cu legislatia electorala a R.Moldova", este o alta concluzie la care au ajuns observatorii LADOM. 

In comunicat se mai spune ca LADOM €žisi propune sa recomande autoritatilor electorale stabilirea unui plafon maxim de varsta, asa cum este stabilit si un plafon minim de varsta pentru participarea la alegeri".

De asemenea, Liga considera ca €žeste necesar de reglementat termenul de depunere a cererilor de catre alegatorii care solicita sa voteze €žla locul aflarii".

 

DECA-press