5 localități au fost selectate pentru implementarea structurilor de co-management



logoConsiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a selectat 5 regiuni-pilot pentru crearea structurii de co-management la nivel local, care vor permite participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor.

La concurs au fost depuse 13 dosare dintre care au fost selectate raioanele: Cahul, Fălești, Ialoveni, Ungheni și Strășeni.

Potrivit organizatorilor, în procesul de selecție a fost evaluat angajamentul din partea autorităților locale, experiența ONG în domeniul politicilor de tineret, grupuri de inițiativă, precum și colaborarea existentă între societatea civilă și Autoritățile Publice Locale.

Cele 5 raioane vor beneficia de instruire, suport financiar în valoare de 1500 USD pentru desfășurarea unei campanii de advocacy la nivel local, precum și realizarea unui stagiu în una din țările partenere ale proiectului – România, Austria, Estonia, Lituania sau Slovenia.

Crearea structurilor de co-management urmărește oferirea unui mecanism prin care tinerii și ONG de tineret în aceeași măsura cu autoritățile locale, să poată participa în procesul de luare a deciziilor care-i vizează direct pe tineri, cum ar fi bugetul sau Planul de acțiuni.

Menționăm că aceste acțiuni fac parte din proiectul "Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local" și este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Balkan Trust for Democracy și a Parteneriatului European pentru Democrație (EPD) din resursele financiare oferite de Fondul Naţional pentru Democraţie (NED) şi Ministerul Afacerilor Externe al Cehiei.