UN NOU PROGRAM DE STAGIU PENTRU REPREZENTANTII SECTORULUI ASOCIATIV DIN REGIUNEA TRANSNISTREANA



Centrul €žContact" lanseaza o noua etapa a Programului de stagiu pentru sectorul asociativ din regiunea transnistreana, in cadrul proiectului €žParticiparea organizatiilor neguvernamentale din regiunea transnistreana la viata asociativa din R. Moldova", transmite Info-Prim Neo. Potrivit organizatorilor, proiectul este orientat spre consolidarea capacitatilor liderilor sectorului asociativ din regiunea transnistreana prin accesarea de catre ei a practicilor si cunostintelor organizatiilor neguvernamentale din R. Moldova si conectarea ONG-urilor din regiunea transnistreana la circuitul informational din interiorul sectorului neguvernamental din R. Moldova.

In cadrul Programului de stagiu Centrul €žContact" ofera reprezentantilor sectorului asociativ din regiunea transnistreana posibilitatea de a desfasura stagiul in una dintre ONG-urile cu experienta din dreapta Nistrului; de a obtine experienta, cunostin te practice si abilitati noi in administrarea si dezvoltarea organizatiei; de a stabili relatii de afaceri si parteneriat; acces la informatie. De asemenea, ONG-urile au posibilitatea de a alege individual organizatia si perioada pentru desfasurarea stagiaturii, sa participe la Programul de stagiu pentru toti lucratorii organizatiei concomitent si sa obtina certificatul de absolvire.

Programul este implementat cu sprijinul financiar acordat de Fundatia Soros-Moldova si este realizat in parteneriat cu organizatiile neguvernamentale active si cu experienta din R. Moldova, care lucreaza in domenii precum: mass-media, drepturile omului, social, educatie.

La Programul de stagiu pot participa liderii si membrii activi ai organizatiilor obstesti si ai grupurilor de initiativa, studenti si persoane active social din regiunea transnistreana. Centrul €žContact" ramburseaza stagiarilor cheltuielile pentru cazare, alimentare, transport si le ofera bursa.

In anul 2007, principalii beneficiari ai proiectului au fost 29 de reprezentanti ai sectorului asociativ din regiunea transnistreana, care si-au facut stagiatura in organizatiile neguvernamentale din dreapta Nistrului, au participat la vizitele de informare in regiuni, au beneficiat de instruire neformala in cadrul diferitor seminare si ateliere. Rezultatele proiectului, conditiile pentru 2008, precum si opiniile participantilor vor fi prezentate pe 26 februarie curent.

Centrul €žContact" sprijina initiativa civica, dezvoltarea comunitara si a ONG-urilor din regiunea transnistreana incepand din anul 2003.
 
Sursa: Info-Prim Neo