In satul Izvoare, raionul Falesti incepind cu 03.09.2012, se lanseaza proiectul „Mobilizarea comunitara pentru reducerea viciilor in rindul adolescentilor si constructia terenului de joc”



Incepind cu 03.09.2012, in satul Izvoare, raionul Falesti se lanseaza proiectul „Mobilizarea comunitara pentru reducerea viciilor in rindul adolescentilor si constructia terenului de joc”, implementat de AO "Cuget", sustinut de People in Need (PIN), organizaţie non guvernamentală, non profit din Cehia (www.peopleinneed.cz) prin intermediul proiectului de consolidare a capacităţii organizaţionale pentru organizaţiile mici ale societăţii civile (OSC) din Moldova.

Anul precedent tinerii din localitate s-au implicat activ in activitati de promovarea modului sanatos de viata si din partea comerciantilor de alcool si articolelor de tutungerie a fost semnat un angajament de necomercializare catre minori a alcoolului si tigarilor. In 2012 continuam activitatile, prin constructia spatiului de agriment, dorim sa oferim alternativa utilizării timpului liber la ternul de joc, dar nu in bar sau în stradă.

Scopul proiectului: Actorii comunitari (părinţii, medicul de familie de la Oficiul Medicilor de Familie (OMF), Administraţia Publică Locală (APL), asistentul social, profesori, agenţii economici şi şeful de post) din  s.Izvoare, r. Făleşti se implică   în  educaţie pentru sănătate în rîndul adolescenţilor şi se implica la constructia terenului de joc.

Activitatile proiectului:

-         Activitatea1. Lansarea proiectului combinată cu dezbaterea publică pe tema: “Cît de sănătoasă este localitatea noastră?”,  locaţia-gimnaziul Izvoare, r.Făleşti, data 03.09.2012

-         Activitatea 2. Seminar de 1 zi cu participarea 20 de părinţi

-         Activitatea 3. Şedinta grupei de lucru al proiectului.

-         Activitatea 4. „Luna Modului Sănătos de Viaţa”

  • 5 ateliere de lucru
  • Cafenea publică „La o ceaşca de ceai!”
  • Cafenea publică „La un suc!”
  • Masa rotundă  cu persoanele cointeresate în activităţile proiectului.
  • Meciul de fotbal între echipele de băieţi din localitate.
  • Marş Manifest „Tinereţe fără  alcool şi tutun!”.
  • Intâlniri de evaluare finală a activitatilor din "Luna Modului Snatos de Viata!".
  • Discotecă „Te poţi distra şi fără alcool şi tutun!”.

-         Activitatea 5. Raport de monitorizare angajamentului comercianţilor de a nu vinde alcool şi tutun la minori şi aprobarea planului Comun de Acţiuni pentru a.2012-2013„Cu privire la prevenire şi reducerea viciilor în rândul tinerilor”.

-         Activitatile 6-7-8. Construcţia şi asamblarea pieselor, amenajarea terenului.

-         Activitatea 9. Şedinţa de deschidere terenului de joc.

Pentru detalii puteţi contacta coordonator de proiect  - Moisei Evghenia, tel. - 025969106, 069164348, moisei.evghenia@gmail.com.

altaltalt