"JURISTII PENTRU DREPTURILE OMULUI" AU INSTRUMENTAT O JUMATATE DIN DOSARELE PIERDUTE LA CEDO



Circa o jumatate din cele 113 dosare pierdute de R.Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), au fost instrumentate de organizatia obsteasca "Juristii pentru drepturile omului".

Joi, intr-o conferinta de presa la Agentia INFOTAG, Vlad Gribincea, avocat la organizatia respectiva, a informat ca pina acum organizatia a depus 300 de cereri de chemare in judecata a Guvernului Moldovei la CEDO. "Dintre acestea in 60 de cazuri au fost luate decizii toate in favoarea noastra, iar 170 de dosare sint pe rol. Cel mai des, dosarele noastre tin de retinere ilegala, neexecutarea deciziilor judecatoresti, casarea deciziei Curtii Supreme de Justitiei si maltratarea persoanelor", a spus Gribincea.

"In cazul dosarului "Oferta-Plus", in care R.Moldova a pierdut 2,5 mln. euro, statul ar fi trebuit pina acum sa reactioneze cumva. Intr-o democratie normala ar cadea multe capete pentru asa ceva, mai ales, ca acolo se vede clar cine s-a ocupat de acest caz. La noi nu numai ca nu au fost pornite careva dosare penale, dar nici nimeni nu a fost demis din functie sau macar criticat", a subliniat avocatul.

Sursa: INFOTAG