AMERICANII AU ALOCAT CIRCA 70 MII USD IN CADRUL €žINITIATIVEI TINERILOR LIDERI"



Programul de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din R. Moldova (CPP) anunta despre finalizarea unor proiecte, implementate de grupuri de initiativa si ONG-uri de tineret, care si-au propus dezvoltarea capacitatilor de liderism comunitar si civic ale tinerei generatii, comunica DECA-press.

Potrivit CPP, in perioada septembrie 2007-ianuarie curent au fost finantate 15 granturi in vederea implementarii unor proiecte de tineret. Programele au fost initiate si implementate exclusiv de catre tineri. Suma totala a granturilor s-a cifrat la circa 70 mii USD, iar numarul beneficiarilor a fost estimat la aproximativ 21.000 de persoane.

In cadrul proiectelor au fost procurate echipamente pentru revitalizarea centrelor sportive, crearea retelelor de radiouri scolare si initierea tinerilor in managementul unei afaceri.

Granturile acordate fac parte din programul €žInitiativa Tinerilor Lideri", componenta a Proiectelor Societatii Civile ale CPP. Pana in prezent, in acest sens, au fost sustinute 185 grupuri comunitare si ONG.

Programul este finantat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si administrat de Consiliul pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX).

DECA-press