Marsul in roz



In data de 23 iunie 2012, orele 19:00, Asociatia “Pro Speranta” si Fundatia „Missia” au organizat Campania de Informare si Sustinere a persoanelor diagnosticate cu cancer la san. Participantii la activitate au fost invitati sa vina in fata magazinului Unic, cu elemente vestimetare de culoare roz, pentru a se informa despre cancerul la san si metodele de diagnosticare precoce. Grupul de participanti s-au deplasat intr-un mars de solidaritate catre Arcul de Triumf astfel, exprimandu-si solidaritatea fata de pesoanele care déjà sufera de aceasta boala.

Voluntarii si moderatorul evenimentului au ghidat participantii pe parcursul marsului. Fiecare participant a primit panglica simbolica roz, brosuri informative si baloane roz. La sfarsitul marsului ne-am exprimat solidaritatea prin aprinderea lumanarilor sperantei.

Marsul a avut scopul de informare si sensibilizare a populatiei despre necesitatea examinarii medicale periodice, autoexaminare si factori de risc ai cancerului mamar. Al doilea scop al Campaniei a fost colectarea de fonduri pentru a procura proteze pentru doamnele care au fost operate de cancer la san.

Parteneri media:

-       CTC Moldova,

-       MUZ TV Moldova,

-       Komsomolskaya pravda

 

 

Contacte:

Doina Stepanenco, manager

Tel: 06 01 94 448 sau 07 88 00 293

manager@prosperanta.org

www.prosperanta.org