Tinerii din Moldova sunt activi în comunitățile lor Participanţii programului Public Achievement/Implicarea Civică fac schimbări



Chisinau, Moldova. Sîmbâtă 16 iunie, la Liceul Kiril şi Metodii (str. Al.Haşdeu, 72), începând cu oră 11:00, participanţii a 12 grupuri reprezentând 10 comunităţi rurale şi urbane (cca 90 persoane), vor prezenta rezultatele proiectelor pe care le-au realizat în cadrul programului Public Achievement/Implicarea Civică.

 

Participanții programului Public Achievement/Implicarea Civică învață activ despre valorile democraţiei şi cetățeniei prin identificarea şi implementarea proiectelor în comunitățile lor. Proiectele implementate de către tineri în comunitățile lor au fost foarte variate: de la amenajarea unui parc până la angajarea asistenților medicali în liceu. Tinerii participanți au fost susținuți de facilitatori antrenaţi conform unui ghid, însă accentul a fost pus pe tineri, ei singuri au identificat problemele cu care se confruntă comunitățile, au elaborat planuri de acțiuni, au strâns fondurile necesare și au implementat micro proiecte.

În rezultat au fost rezolvate unele din problemele comunităților, iar tinerii au dobândit experienţă educațională participativă și au fost formați ca lideri tineri activi ai societăţii.

Acest proiect a fost implementat de asociația Keystone Human Services International Moldova Association în parteneriat cu voluntarii Corpului Păcii în Moldova, cu susținerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.

 

Despre Public Achievement/Implicarea Civică

Public Achievement este o iniţiativă axată pe conceptele de baza ale cetăţeniei, democraţiei şi lucruluipublic. Public Achievement se bazează pe talentele şi dorinţele oamenilor de rând de a construi o lume mai bună.

 

Astăzi, programul Public Achievement este folosit în şcoli şi comunităţi din toată lumea: Turcia, Europa de Est, Africa de Sud, Irlanda de Nord, Israel, Gaza, precum şi West Bank.

 

Pentru informații suplimentare:

Keith Johnson (+373)6998087

Liliana Celcinschi (+373)79775502