PARLAMENTUL VA GAZDUI O CONFERINTA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI DIN REPUBLICA MOLDOVA



Marian LupuPe 6 februarie, spicherul Marian Lupu a promis sprijinul Parlamentului la organizarea unei conferinte nationale a voluntariatului in Republica Moldova, in cadrul unei intruniri cu reprezentantii Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat. Conferinta urmeaza sa fie organizata in viitorul apropiat, data exacta urmand sa fie decisa la o sedinta a reprezentantilor ONG-urilor de voluntariat. €žVa rog sa pregatiti si un buget preliminar, ca sa vedem ce cheltuieli ar putea fi acoperite de catre legislativ", a mentionat Marian Lupu, presedintele Parlamentului.

Sergiu Ostaf, director Centrului de Resurse a Organizatiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova, a prezentat succint studiul cost-beneficiu a legii cu privire la voluntariat. €žAm constatat ca investitia reprezinta 10% din beneficiul economic si social pe care il ofera ca rezultat activitatea de voluntariat", a remarcat Sergiu Ostaf.

Antonita Fonari, directorul Centrului de Resurse Tineri si Liberi, a solicitat ca la conferinta nationala a voluntariatului sa fie prezenti mai multi reprezentanti ai legislativului. €žDaca vor participa mai multi deputati, atunci ne asiguram ca si mass-media va fi mai interesata de subiect si va fi promovata mai activ ideea de voluntariat in societate. Consider important ca deputatii sa se implice si la Saptamana Nationala a Voluntariatului si sa ofere servicii de voluntariat social", a mai adaugat Antonita Fonari.

Amintim ca in Republica Moldova se desfasoara mai multe activitati de sustinere a voluntariatului, printre care pot fi evidentiate Festivalul Voluntarilor si Saptamana Nationala a Voluntariatului. In curand, Parlamentul urmeaza sa supuna dezbaterilor parlamentare si o lege cu privire la voluntariat.

Sursa: UNIMEDIA