TREI COPII CARE SI-AU PIERDUT PARINTII SI CASA INTR-UN INCENDIU NECRUTATOR AU NEVOIE DE AJUTOR



Acum un an, intr-o zi de martie, Nicolae, Ion si Marina Ciornea din Sarata Galbena, Hancesti, si-au pierdut parintii intr-un incendiu necrutator. Flacarile au mistuit pana la temelii si casa familiei. Cei trei orfani au acum nevoie de ajutorul oamenilor cu inima mare pentru a dobandi un acoperis si o speranta in viitor.

Nicolae are 7 ani si este elev in clasa intai la liceul din Sarata Galbena. Ion si Marina, in varsta de 14 si 15 ani, frecventeaza scoala-internat, iar seara se intorc in casa unde si-au gasit refugiul dupa moartea parintilor. Dupa ce si-a inmormantat fiica, bunica si-a asumat intreaga responsabilitate pentru soarta celor trei orfani. Eudochia Palamari isi doreste cu disperare sa le asigure nepotilor un viitor, o casa si o masa. Batrana a cerut administratiei locale sa ajute familia sa-si procure o casa. Nu pentru ea, ci pentru copii, spune femeia de 65 de ani.

Dupa incendiu, copii si bunica locuiesc in casa fiului mai m are al Eudochiei Palamari, care are la randul sau familie, un copil mic. Toti patru dorm intr-o singura camera din aceasta casa, care necesita si ea reparatie capitala.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului raional Hancesti, Igor Turcanu, autoritatile locale au folosit toate posibilitatile pentru a ajuta familia care trece printr-o perioada dificila, insa fondurile prevazute in bugetul raional pentru astfel de scopuri sunt limitate. Totusi, ajutoarele acordate de administratie, alocatia de 200 lei de care beneficiaza copii cu statut de orfani si pensia bunicii de 500 lei, raman a fi insuficiente pentru ca acesti copii sa recapete un acoperis si sa duca un trai decent.

Organizatia obsteasca EveryChild, filiala din Moldova, a lansat o campanie de sensibilizare a opiniei publice si de colectare de fonduri pentru a cumpara sau pentru a construi o casa pentru cei trei copii si bunica lor. Anatol Mamaliga, manager PR EveryChild Moldova, a declarat pentru Info- Prim Neo ca orice om cu suflet mare poate face o donatie in toate filialele Mobias Banca din tara pe conturile deschise in acest scop: Cod Bancar: MOBBMD22749, Mobias Banca, filiala nr.9(Centru), in MDL: 22514004989929; in EUR: 22246009785044. De asemenea, sunt binevenite materiale de constructie, mobilier, materiale de uz casnic de care au mare nevoie cei trei orfani. Materialele vor fi transmise copiilor prin intermediul EveryChild si primariei satului Sarata Galbena, acestea fiind deschise sa colaboreze si cu orice alte organizatii, persoane juridice sau fizice, dornice de a-i ajuta pe Nicolae, Ion si Marina sa-si recapete casa si caldura familiala. Telefon de contact: 238669, 026950238, 026993688.

www.info-prim.md