Copiii spitalizaţi s-au jucat împreună cu voluntarii!



Ziua de 15 mai a fost una deosebită pentru micuţii spitalizaţi din cadrul Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotitirii Sănătăţii Mamei şi Copilului. Datorită voluntarilor curtea spitalului s-a transformat pentru câteva ore într-o lume a jocului, zâmbetului şi distracţiei. Voluntarii le vor propune copiilor pentru două ore să uite de problemele de sănatate şi să se cufunde în activitatea vitală a fiecărui copil – jocul.

Cei aproximativ 250 de copiii spitalizaţi prezenţi la activitate, care din cauza stării grave a sănătăţii nu au posibilitatea de a merge la şcoală, de a participa la diverse activităţi de joc împreună cu semenii lor, au putut participa la diverse ateliere de joc, artă creativă, face-painting, desen cu cretă, jocuri mari de lemn, iar copii cît şi părinţii erau atît de entuziasmaţi şi fericiţi încît nu vroiau să plece în saloanele spitalului.

Tînăra interpretă Dara, care a fost şi ea prezentă la activitate în calitate de voluntar s-a jucat şi a cîntat împreună cu copiii diverse piese, astfel arătînd societăţii un model pozitiv, iar noi sperăm ca acest model de responsabilitate civică să fie preluat şi de către alţi cetăţeni ai RM.

„Ne bucurăm că societatea civilă se mobizează, se responsabilizează iar numărul voluntarilor care vor să-şi dedice timpul lor liber copiilor defavorizaţi este în permanentă creştere. Ne bucurăm că activitatea a avut loc cu succes!” a declarat Tatiana Lungu, Preşedintele Asociţiei „Prietenii Copiilor”.

Acţiunea a fost organizată de către Asociaţiile „Prietenii Copiilor” şi „Serviciu pentru Pace” în parteneriat cu Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Octoritirii Sănătăţii Mamei şi Copilului şi a făcut parte din cadrul şirului de acţiuni a Săptămînii Naţionale a Voluntariatului (12 – 20 mai, 2012) care se află la cea de-a VI-a ediţie şi are genericul “Hai în gaşca voluntarilor!”.

Sincere mulţumiri tuturor voluntarilor care s-au implicat în organizarea acestei acţiuni foarte importante pentru aceşti copiii şi părinţii lor .

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Tel.:  +373 22 595931

GSM: +373 69379870

Email: victoriamorozov@mail.ru

Victoria Morozov