Descoperind Europa



Fotografie-0121jCu un bagaj întreg de emoții și cu impresii nemaipomenite, reprezentanții proiectului  ,,LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy” s-au întors din vizita de studiu desfășurată la Bruxelles pe 27, 28 și 29 martie.

În cadrul călătoriei, participantele proiectului, în număr de 22, însoțite de echipa de organizare, au avut ocazia să viziteze Parlamentul European cu sediul la Bruxelles, Ambasadele Republicii Moldova în România și Belgia, Palatul Cotroceni, precum și alte atracții turistice.

Fotografie-0220Pe 27 martie, în timpul așteptării cursei București-Bruxelles, LeaderSHE a vizitat Palatul Cotroceni, unde au avut posibilitatea să vadă toate încăperile palatului regal și să se pozeze lângă cele mai frumoase obiecte de artizanat  de pe teritoriul palatului.

Următorul punct din programul de vizită la București a fost Ambasada Republicii Moldova în România.

520_491798_img2Aici participantele au avut o întrevedere cu ambasadorul RM la București, Excelența Sa, Iurie Reniță, care și-a familiarizat oaspeții cu activitatea Ambasadei Republicii Moldova în România, cu priorităţile de pe agenda relaţiilor bilaterale, și cu aspectele ce vizează sprijinul României pentru integrarea ţării noastre în UE.

Fotografie-0334Pe 28 martie, după prima noapte petrecută la Bruxelles, LeaderSHE a mers în vizită la Ambasada Republicii Moldova în Belgia. Surpriza vizitei a fost întrevederea cu prim-ministrul RM, Vlad Filat, care a purtat o discuție cu echipa LeaderSHE și (citez:) „s-a angajat plenar în promovarea tinerelor femei în politica RM”.

Fotografie-0345După  întâlnirea cu Prim-Ministrul, LeaderSHE s-a îndreptat spre sediul Parlamentului European. Acolo au avut fericita ocazie să se întâlnească cu euro-parlamentară și gazda vizitei la Bruxelles a proiectului LeaderSHE Elena Băsescu și alți euro-parlamentari: Astrid Lulling, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Monica Macoveu și Cristofer Fjellner. Totodată, LeaderSHE a avut șansa să asiste la ședința în plen a Parlamentului European și să facă o poză de grup alături de ex-Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Fotografie-0395 În ultima zi a călătoriei, pe 29 martie, echipa LeaderSHE  a mers în excursie în parcul ,,Mini Europe” și la renumitul monument arhitectural ,,Atomium”, unde și-au imortalizat plăcutele impresii în sute de fotografii .

Fotografie-0533În seara de 29 martie, echipa a zburat înapoi, spre București, și de acolo, s-a îndreptat spre Chișinău cu autocarul.

LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy a desfășurat o călătorie de neuitat la cea mai importantă instituție europeană  și a rămas profund impresionată de toate evenimentele la care a făcut parte.

LeaderSHE a reprezentat cu demnitate imaginea viitorului de succes al Republicii Moldova!
Un voiaj de excepție, personalități notorii și un bagaj întreg de amintiri...

314061_263510953682219_261206377246010_883552_1447405875_n