CCA contestă raportul „Acces-Info” privind transparenţa instituţiilor publice



Consiliul Coordonator al Audiovizualului contestă rezultatele raportului privind transparenţa activităţii instituţiilor publice, realizat de către Centrul „Acces-Info”. În raport se menţionează că CCA a refuzat să răspundă la 12 din 14 scrisori care i-au fost expediate. Consiliul neagă această informaţie şi solicită centrului să verifice datele supuse monitorizării şi să dezmintă concluziile din raport, transmite Info-Prim Neo cu referire la o declaraţie a CCA.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului este calificat în raport drept „cea mai iresponsabilă instituţie ... care a refuzat să răspundă la 12 din 14 cereri expediate”. Consiliul Coordonator al Audiovizualului contestă rezultatele raportului, spunând că investigaţia s-a întemeiat pe date false, care au condus la denaturarea realităţii, generând concluzii eronate. 

Potrivit CCA, deşi în raport se afirmă că la adresa consiliului au fost expediate 14 scrisori, la instituţie au ajuns doar 2, iar solicitanţii acestora au primit răspunsurile în termenele prevăzute de legislaţie. „Acest lucru poate fi demonstrat prin verificarea registrelor de evidenţă a scrisorilor. Alte 12 scrisori, despre care se pretinde că ar fi fost expediate, nu au ajuns la CCA. Nimeni nu a solicitat vreo informaţie nici la telefon, nici în scris referitor la ele, nimeni nu s-a interesat dacă acestea au ajuns sau dacă au fost înregistrate. Prin urmare, aceste scrisori nu există, iar CCA este acuzat nejustificat şi în baza unor premise false”, se spune în declaraţia CCA. 

Consiliul cere Centrului „Acces-Info” să verifice datele supuse monitorizării, iar radiodifuzărilor care au mediatizat informaţia să o rectifice.

Info-Prim Neo