STRUCTURILE DE STAT VOR FI MONITORIZATE CUM LUPTA CU CORUPTIA



Timp de 14 luni, incepand cu ianuarie, 2008,  Alianta Anticoruptie  din republica Moldova va monitoriza activitatile de reducere si combatere a coruptiei in cadrul sistemului judecatoresc, Serviciului vamal, Serviciului fiscal, Ministerului afacerilor interne, Ministerului sanatatii si Centrului pentru combaterea crimelor economice si coruptiei. Monitorizarea se efectueaza in cadrul Programului consolidarea capacitatilor de monitorizare a societatii civile din Moldova, finantat de Corporatia Provocarile Mileniului, transmite DECA-press.

Conducerea Aliantei Anticoruptiei a spus miercuri intr-o o conferinta de presa ca monitorizarea va fi efectuata in special de cinci ONG-uri membre a aliantei: Agentia pentru sustinerea  invatamantului juridic, Centrul de resurse pentru drepturile omului, Centrul Pro Marshall, Transparency International Moldova si Centrul pentru analiza si prevenirea coruptiei.  

Mircea Esanu, secretarul aliantei a spus ca scopul acestui monitoring este de a evalua obiectiv gradul de transparenta si capacitatile institutiilor publice de a preveni si  combate coruptia in Moldova. 

Rapoartele de monitorizare vor fi prezentate o data la 3 luni si vor putea fi gasite si pe pagina web a Aliantei anticoruptie: www.alianta.md.

Sursa: DECA-press