DECIZIILE CEDO IN CAUZELE MOLDOVENESTI VOR FI PUBLICATE IN CATEVA VOLUME DE UN ONG



Organizatia obsteasca €žJuristii pentru drepturile omului" a decis sa lanseze mai multe volume care vor cuprinde deciziile Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) in cauzele moldovenesti, informeaza Agentia DECA-press.

Primele trei volume din aceasta serie vor fi lansate vineri, 25 ianuarie, in incinta localului cantinei Aparatului Guvernului.

Lucrarea reprezinta culegerea completa a hotararilor si deciziilor CEDO in cauzele moldovenesti traduse in limba romana. Primele trei volume includ hotararile si deciziile pronuntate in perioada intre 12 septembrie 1997 si 31 decembrie 2005.

Cel de-al patrulea volum al lucrarii va fi disponibil la sfarsitul lunii februarie curent si va include hotararile si deciziile pronuntate in anul 2006. Traducerea si publicarea acestor hotarari si decizii a fost facuta de catre organizatia obsteasca €žJuristii pentru drepturile omului", cu suportul financiar al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia.

€žPublicatia a fost elaborata, cu precadere, cu scopul de a inlatura barierele lingvistice aparute la aplicarea Conventiei Europene pentru Drepturile Omului si de a asigura un mai bun acces al specialistilor la jurisprudenta CEDO", afirma reprezentantii Asociatiei.

Sursa: DECA-press