Asociația Obștească "Soarta"



ASOCIAȚIA OBȘTEASCĂ” SOARTA „DIN ORAȘUL SOROCA

În Chișinău sunt concentrate majoritatea organizațiilor neguvernamentale active și aici se derulează cele mai importante proiecte.Totuși există și în celelalte localități câteva organizații active. De  exemplu, la Soroca este Asociația Obștească Soarta- una dintre cele mai cunoscute organizații din nordul Moldovei. Președintele Asociației Soarta este dn. Asea Răilean , o doamnă foarte activă și respectată de soroceni.

Asociația Obștească Soarta este o asociație de caritate, apolitică,nonguvernamentală,înființată la 10 iunie 2002.Soarta desfășoară un șir de activități pentru dezvoltarea spiritului civic, promovarea Drepturilor Omului, dezvoltarea Economiei Sociale și creșterea capacității operative a grupurilor locale de inițiativă,organizațiilor civice,asociațiilor profesionale. Soarta aspiră spre schimabare prin valorificarea experienților individuale și obștești,pentru integrare socială,dezvoltare și lidership ,recunoscut de societatea civilă,biserică și mediul de afaceri.

Începând cu 2009, Soarta, din orașul Soroca, a lansat o campanie de sensibilizare a populației,incluzând profesorii, elevii și părinții cu privire la importanța participării în sistemul de examinare în liceele din raionul Soroca, fiind susținuți de către Fundația Parteneriat pentru Transparență.   În acest scop au  fost monitorizate mai multe licee din raionul Soroca.De asemenea Asociația Obștească Soarta a elaborat coduri de conduită etică,pentru îmbunătățirea comportamentului elevilor și profesorilor.Tot în cadrul acestei campanii a fost organizat și un concurs de eseu-Educația împotriva corupției,la care au fost invitați să participe elevii din licee. Recent a avut loc gala de premiere a elevilor care au manifestat activism civic în exprimarea ideilor originale cu referire la combaterea fenomenului de corupție.

Proiecte implimentate de Soarta

1.O nouă șansă pentru bătrâni în regiunea transfrontalieră -regiunea Iași -Soroca,2011

2 Continuarea proiectului  -Balada Celor Vârstnici

3.Clinica de Diagnosticare Oftalmologică Soroca pentru operaţii la cataractă din Moldova

4.Imbătrânire activa prin volintariat

5.Asistenţă de urgenţă pentru victimele inundaţiilor

6.Monitorizarea sistemului de examinare în raionul Soroca

7.Medicina pentru toți

8.Cu inima și sufletul aproape

9.Proiectul de parteneriat transfrontalier "Campanie Antifumat - grupuri de suport pentru liceeni și advocacy"*

10.Advocacy și monitorizare pentru combaterea corupției în domeniul medico-sanitar public din raionul Soroca

11.Proiectul "Vârstnicii ajutați la domiciliu"

12.Centrului Social "Căminul Speranțelor și al Viitorului"

13.Proiectul "Traficul de fiinţe umane în Moldova de Nord"

Asociația Obștească Soarta a realizta multe proiecte pentru orașul, dar și pentru întreg raionul Soroca.Această organizație   demonstrează că dacă există dorință și ambiție  se poate de făcut multe lucruri!

Dacă vrei sa devii voluntar
Și tu te poți implica voluntar în programele derulate de Asociția Obștească Soarta.Primul pas este să contactezi coordonatorul grupului de volunatri (230 24-5-02) sau e-mailul info@soarta.md