A fost lansat festivalul blogurilor - Blogovat 2008



Pentru prima data in istoria internetului moldovenesc va fi organizat un festival al blogului. Blogovat este o initiativa a unui grup de bloggeri din Moldova, care au drept scop promovarea si consolidarea bloggingului in spatiul moldnet, coaguluarea comunitatii bloggerilor din Moldova si crearea unui spatiu alternativ de exprimare, discutie si colaborare.

Calendar fastivalului include o etapa de inregistrare a participantilor care va dura pina la 11 februarie, anul curent. Pot participa la concurs blogurile create si sustinute de un cetatean al Republicii Moldova sau de straini ce locuiesc in Moldova si scriu despre Moldova. Inregistrarea este posibila in urma completaarii unui formular pe site-ul festivalului http://blogovat.blogosfera.md

La jurizarea festivalului Blogovat 2008 vor participa 3 grupuri de

utilizatori: cititori, bloggeri si juriu. Cititorii vor vota pentru blogurile sale favorite prin intermediul unui baner afisat pe blogul participantului. Bloggerii inscrisi in competitie vor vota prin sistemul ElectionPlatform.com.

Juriul va evalua blogurile conform unei liste de criterii, atribuind fiecarui criteriu punctajul corespunzator. Participantii pot inregistra blogurile la una din categoriile: Blog media, Blog foto/video, Blog societatea civila, Blog personal sau Blog de specialitate. Juriul va desemna cistigatorii la categoriile Cel mai bun articol de blog si Lansarea anului

Blogovat 2008 este un proiect ce nu are nici o acoperire financiara si se bazeaza doar pe entuziasmul, cunostintele si timpul dedicat de organizatori.