UN ONG DIN MOLDOVA ESTE COFONDATOR AL RETELEI INTERNATIONALE A CENTRELOR PENTRU DREPTURILE COPILULUI



Centrul pentru Drepturile Copilului este unul dintre cei opt membri fondatori ai Retelei internationale a centrelor pentru drepturile copilului (International Network of Child Law Centres), transmite Info-Prim Neo. Organizatia a fost inaugurata la Centru pentru Drepturile Copilului de pe langa Universitatea din Pretoria, Africa de Sud.

Reteaua include organizatii din intreaga lume care, folosind prevederile legii, promoveaza si apara drepturile copilului. Este un forum deschis pentru discutii pe marginea problemelor majore, obstacolelor, provocarilor si oportunitatilor in legislatia cu privire la drepturile copilului. Scopurile retelei sunt de a dezvolta si de a impartasi strategii si idei inovative pentru a promova implementarea drepturilor copilului prin intermediul reprezentarii in instanta a cazurilor individuale si reformarea legislatiei. Membrii retelei vor beneficia de resurse, suport si sfaturi prin pagina de internet creata si forumul de pe site - www.crplanet.org

Centrul pentru Drepturile Copilului de la Chisinau a fost fondat in 2006 de un grup de juristi si persoane cu experienta in domeniul drepturilor copilului, la initiativa si cu suportul Centrului Legal al Copiilor din Marea Britanie. Scop principal al organizatiei este protectia juridica si de alta natura a copiilor si a tinerilor din R. Moldova, in vederea dezvoltarii armonioase a personalitatii acestora.

Sursa: Info-Prim Neo