2008- ANUL TINERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA?



Mai multe retele si organizatii umbrele de tineret au  convenit sa se adreseze conducerii tarii cu solicitarea de a declara anul 2008 - an al tineretului in Republica Moldova. La aceasta decizie s-a ajuns in rezultatul discutiilor purtate pe parcursul ultimilor luni pe marginea realizarilor si perspectivelor politicii de tineret in Republica Moldova. Tinerii considera ca prin instituirea anului Tineretului in Republica Moldova, in primul rand va fi asigurata o coordonare mai eficienta a aspectului intersectorial a politicii de tineret, ceea ce presupune o mai larga implicare a Ministerelor la elaborarea politicilor, programelor care ar veni sa raspunda necesitatilor de astazi si de perspectiva ale tinerilor.

Definitivarea planului de actiuni pentru implementarea etapei a II-a a Strategiei de tineret, reactualizarea Strategiei de tineret care finalizeaza in 2009, inclusiv la capitolul costuri si investitii in dezvoltarea infrastructurii sectorului si crearea de noi oportunitati pentru tineri, corelarea acestora cu cadrul de cheltuieli pe termen mediu si planul national de dezvoltare, elaborarea unor propuneri si programe noi pentru tineret si negocierea cu comunitatea donatorilor si institutiile financiare internationale in vederea cofinantarii acestora - sunt doar cateva activitati pe care tinerii le considera ca fiind posibile, dar si necesare pentru a fi realizate in 2008.

Tinerii considera ca prin realizarea celor mentionate va fi asigurata continuitatea in ce priveste implementarea propunerilor pe care ei le-au inaintat pentru a fi incluse in Planul National de Dezvoltare, documentul strategic de baza care determina prioritatile de  dezvoltare a Republicii Moldova in perioada 2008-2011.

La randul lor tinerii promit sa se implice activ in implementarea agendei de tineret la nivel national si international.

 

Centrul National al Tinerilor din Moldova