ADC şi ABS: Colectăm plasticul pentru un oraş mai curat!



alt

Asociația pentru Dezvoltare Creativă finanţată de Ambasada SUA în Republica Moldova și în parteneriat cu SRL ”ABS” în data de 15 octombrie 2011 a promovat reciclarea plasticului într-un mod creativ pentru un Chișinău mai ecologic și cetățeni mai responsabili.
O echipă de voluntari, de cca 60 de persoane divizate în 2 echipe în 2 locaţii din Chişinău au mers din uşă în uşă şi au adunat sticle din plastic de la locuitorii capitalei dar şi din străzi. Un aspect important l-a constituit comunicarea cu trecătorii, aceştia au fost întrebaţi dacă:
Au reciclat vreodată deșeurile din plastic?
Dacă cunosc că SRL ”ABS” a amplasat zeci de containere special amenajate pentru colectarea plasticului în toate regiunile Chișinăului?

La care răspunsurile au fost variate, de la "Da, adun sticle şi le pun în containere speciale", până la "Eu nu am sticle din plastic".

Voluntarii au fost entuziasmaţi de contactul cu Chişinăuenii, în cadrul discuţiei aceşti au menţionat: "Am fost plăcut suprinşi că locuitorii oraşului ne deschideau uşa şi ne ascultau cu atenţie mesajul, contribuind cu sticle din plastic", un alt voluntar a menţionat că, unii Chişinăuieni cuprinşi de entuziasm au oferit câte 2-3 saci plini din plastic, adunat prin casă.

În cadrul campaniei, au participat şi 7 tineri din Suedia, care au remarcat că a fost o experienţă în pplus pentru a cunoaşte cultura şi ataşamentul locuitorilor capitalei faţă de mediu.

Dealtfel partea a II-a a evenimentului a fost una deosebită, echipa ADC, împreună cu copii şi profesorii de la Centrul "Speranţa" au dat dovadă de spirit creativ şi au făcut diverse obiecte din plastic, precum bijuterii, obiecte de birotică, jucării etc., angajând tinerii în activitate plăcută de voluntariat.

Evenimentul "Colectăm plasticul pentru un oraş mai ecologic" a culminat cu un picnic în aer liber, distracţii active ale voluntarilor şi o atmosferă frumoasă creată de ataşamentul faţă de mediu!

Asociația pentru Dezvoltare Creativă menţionează că în cadrul campaniei au participat voluntari de toate vârstele: liceeni, studenți și absolvenți ai programelor de schimb cu SUA, membri activi ADC.

alt

alt

alt

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Mai multe poze de la eveniment le găsiţi pe pagina de Facebook.