CENTRUL DE REINTEGRARE SOCIALA A TINERILOR €žCREDO€ (CRST) IMPLINESTE 2 ANI DE ACTIVITATE



La 12 decembrie 2007 Asociatia de Educatie Civica €žViitorul Incepe Azi" (AEC) din or. Ungheni organizeaza o masa rotunda cu prilejul marcarii a 2 ani de activitate a Centrului de Reintegrare Sociala a Tinerilor €žCREDO" (CRST) din or. Ungheni si lansarea unui nou proiect - €žServiciul de Formare - Integrare Profesionala" (SFIP). Atat CRST, cat si noul proiect sunt finantate de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova in cadrul Proiectului €žOportunitati mai Bune pentru Tineri si Femei".

La aceasta masa rotunda sunt invitati reprezentanti ai Programului €žOportunitati mai Bune pentru Tineri si Femei", parteneri, reprezentanti APL, organizatiile de media din orasul si raionul Ungheni. In cadrul acestui eveniment, membrii AEC, angajatii CRST si SFIP vor efectua o trecere in revista de ansamblu a AEC, vor aduce la cunostinta realizarile CRST si vor familiariza invitatii cu obiectivele si activitatile de viitor SFIP. La fel, reprezentantii mass-media vor avea posibilitatea sa discute cu beneficiarii CRST si potentialii beneficiari SFIP.

CRST a fost inaugurat la 12 decembrie 2007, avand drept scop acordarea unui complex de servicii sociale in vederea integrarii ulterioare a beneficiarilor in comunitate si fiind primul Centru de acest fel in Republica Moldova. Pe parcursul celor 2 ani de serviciile CRST au beneficiat 104 tineri orfani, din familii monoparentale si fara sprijin parental din orasul si raionul Ungheni.

SFIP este la fel un proiect care urmareste scopul de a contribui la sustinerea unui proces de dezvoltare socio-economica, care asigura integrarea categoriilor sociale actualmente marginalizate prin sustinerea unor activitati si procese sociale si economice, care sa permita dezvoltarea armonioasa a intregii societati, oferind servicii de interventie, informare, consiliere, mediere si sustinere financiara in procesul de profesionalizare si angajare in cimpul muncii a tinerilor din raionul Ungheni.

Durata proiectului este pana in martie 2009.