CIJ A ORGANIZAT UN PROGRAM DE CONSULTANTA PENTRU MASS-MEDIA DIN UTA GAGAUZ-YERI



gagauzia_publicitate.jpgIn perioada 26 noiembrie - 5 decembrie, Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) a organizat un amplu program de instruire si consultanta privind managementul eficient al unei institutii de presa, motivarea angajatilor si vanzarile de publicitate, la care au participat jurnalisti de la diverse mass-media din UTA Gagauz-Yeri. Programul de instruire si consultanta a fost tinut de prof., dr. in pedagogie Tatiana Ivanova (Ucraina), instructor cu o bogata experienta in domeniu, precum si de managerii media si instructorii locali Nicolae Sanduleac (Ungheni) si Rodica Deleu (Balti).

Printre beneficiarii acestui program au fost angajatii ziarelor "Panorama" (Vulcanesti), "Vesti Gagauzii", "Edinaia Gagauzia" si "Stolita" (Comrat), "Express Aiin Aciic" si "Nastoiascee Znamea"(Ceadar-Lunga), posturilor TV "Teleradio Gagauzia", "Eni Ai"si "ATV" (Comrat), "Aiin Aciic" (Ceadar-Lunga), "Vultelcom" (Vulcanesti).

Acest program de instruire si consultanta este parte componenta a proiectului "Perspectivele crearii mass-media profesioniste si rentabile in UTA Gagauz-Yeri", care este implementat cu sustinerea financiara a Misiunii OSCE in R. Moldova si a Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia.

Scopul acestui proiect este de a acorda asistenta jurnalistilor din UTA Gagauz-Yeri in procesul de deetatizare si transformare a mass-media finantate din fonduri bugetare sau de partid in institutii independente, profesioniste si profitabile. In cadrul acestui proiect va mai fi elaborat un set de materiale didactice pentru jurnalisti, se va efectua analiza legislatiei nationale si regionale din domeniul mass-media, pentru a stabili daca aceasta faciliteaza sau impiedica procesul de reformare a institutiilor de presa etc.

Sursa: www.ijc.md