Copiii de la Orhei au parte de o tabără inedită



Misiunea Socială "Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei  în parteneriat cu “Bambini in Romania” (Italia) organizează  în perioada 18-29 iulie o tabără de vară pentru copiii din oraşul Orhei.  Activitatea se desfăşoară prin intermediul  Centrului “Dar din dar” al parohiei "Sf.Vasile de la Poiana Mărului".

În realizarea ei sunt implicaţi  9 voluntari italieni şi grupul de voluntari de la Centrul “Dar din dar”.  Cca 60 de copiii din oraş inundă zilnic terenul de joacă cu bună dispoziţie, iar pentru  a le colora zâmbetele, voluntarii  le pregătesc jocuri  interesante.  Iniţial, toţi copiii sunt repartizaţi în 5 echipe, conform celor 5 continente. În continuare, jocurile şi activităţile de creaţie dezvoltă această tematică, astfel că, în afară de distracţie,  se prezintă informaţii interesante despre continentul respectiv.

Aceasta este o tabără cu regim de zi: între orele 900-1200 voluntarii organizează gratuit animaţie pentru copiii din comunitate, iar după prânz grupul de voluntari se implică în activităţi sociale: ajutorarea bătrânilor în treburile casnice, activităţi ecologice şi de amenajare a ambientului.

Voluntarii italieni sunt la prima lor experienţă  în Republica Moldova. Aceştia spun că toţi copiii pe care i-au întâlnit în primele două zile de tabără  sunt veseli şi educaţi, limba nu constituie o barieră în activitatea de joacă şi fiecare moment din tabără le aduce emoţii inedite.

        Date despre organizaţiile implicate puteţi găsi pe  www.diaconia.md şi www.bambiniinromania.it

Pentru contacte:

Anna Zastavneţcaia,

responsabil de Relaţii Publice

Misiunea Socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei

e-mail: office@diaconia.md

tel.069474814

Diaconia_2Diaconia_11