A patra sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, în Regiunea de Nord



ADR_Nord_program_de_instruire_Balti_1Cea de-a patra sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE", desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova", a început marți, 19 iulie a.c., la Bălți.

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi realizat de către experţii Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălţi.

Prezent la deschiderea celei de-a patra sesiuni a Programului, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a vorbit despre importanța desfășurării, în Regiunea de Nord, a unui astfel de program de instruire. „Fiind aici deja a patra oară, vreau să vă spun că mă simt foartea confortabil, pentru că toate persoanele implicate găsesc util Programul de instruire. Asta înseamnă că o să avem și produse", a menționat directorul ADR Nord.

La eveniment participă reprezentanţi ai Autorităţilor Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Obiectivele sesiunii a patra a Programului au fost:

1. Sporirea cunoştinţelor și abilităților participanţilor privind descrierea rezultatelor și impactului proiectului, elaborarea Matricei Cadrul Logic.

2. Asigurarea transferului de experiență și a practicilor de succes de către participanții la Programul de instruire.

Cea de-a patra sesiune a Programului de instruire de la Bălți se va încheia, la sfîrșitul zilei, cu o evaluare a sesiunii curente, după care se va prezenta tema următoarei sesiuni.

ADR_Nord_program_de_instruire_Balti_2ADR_Nord_program_de_instruire_Balti_4

Menţionăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie a.c.), a doua sesiune (24-26 mai a.c.) și a treia sesiune a Programului de instruire (21-23 iunie a.c) au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a patra a Programului a început marți, 19 iulie, la Bălți, și va continua la Edineț (20 iulie) și Soroca (21 iulie). Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităţilor organizaţiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea şi dezvoltarea unor proiecte-cheie pentru regiune etc. / www.adrnord.md