ONG-URILE DIN MOLDOVA ACTIVEAZA CEL MAI MULT IN DOMENIUL PROTECTIEI COPIILOR SI TINERETULUI



60% din ONG-urile din Moldova desfasoara cel mai des actiuni privind satisfacerea nevoilor copiilor si tinerilor, ale persoanelor in etate (17,8%) si grupurilor profesionale (17%). Aceste date se contin intr-un studiu privind dezvoltarea ONG-urilor din Moldova, transmite DECA-press.

Studiul a fost prezentat joi in cadrul conferintei nationale €žDezvoltarea durabila financiara a ONG-urilor din Moldova: prezent si perspective". Conferinta a fost organizata de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Ministerul Justitiei si are drept scop identificarea problemelor cu care se confrunta ONG-urile din Moldova.

€žIn prezent in Republica Moldova sunt inregistrate circa 7 mii de ONG-uri, astfel la fiecare o mie de locuitori revin doua organizatii. Doar 25% din aceste organizatii provin din mediul rural. De altfel, organizatiile de la sate sunt mult mai prost dotate din punct de vedere tehnic. In general, doar patru din zece ONG-uri dispun de calculatoare si acces la internet", spune Tatiana Tarelunga, unul din autorii studiului.

Studiul releva ca circa 70% din ONG-uri dispun de persoane responsabile de cautarea fondurilor si de un plan strategic de dezvoltare. In aceleasi timp lipsa banilor continue sa fie principala problema a organizatiilor obstesti.

Sursa: DECA-press