€žSCOALA RECICLARII" A AJUNS SI LA DURLESTI!



salvaeco1001.jpgCodrule codrutule

Ce mai faci dragutule..

..ar fi doar citeva frinturi ale poieziilor recitate de micutii iubitori ai naturii, de la Gimnaziul nr. 64 din Durlesti, fiind una din mini-activitatile programului de pe data de 15 noiembrie, din cadrul proiectului A.O. €žSalvaEco", €žScoala reciclarii".

Cu o deosebita placere si nesecata dorinta de cunoastere a naturii si a metodelor de conservare a ei, impreuna cu alti voluntari de la Centrul de joc €žDivertis", am informat copiii despre ceea ce reprezinta deseurile, de cite tipuri sint ele, care este impactul lor asupra sanatatii omului si a mediului inconjurator, colectarea separata, reutilizarea si reciclarea prin intermediul expozitiei €žReciclarea nu este complicata". In cadrul expozitiei au fost expuse lucrarile confectionate din materiale reciclabile (sticle de plastic, pahare de unica folosinta, maculatura, carton folosit, cutii goale, bucatele de pinza ramase de la alte lucrari, etc) si anume: o varietate mare de papusi pentru copii, diferite animale (puisori, pisicuta), Mos Craciun foarte simpatic si multe altele. Prin intermadiul acestor lucrari micutii voluntari ne-au demonstrat inca odata ca reutilizarea deseurilor reciclabile este posibila initiind cu informarea tinerii generatii despre problema data in sine. Cele mai ingenioase lucrarele au fost mentionate cu diplome si seturi de carti pentru copii, reviste si calendare pe tema naturii si protectiei mediului inconjurator.

Interesul sporit fata de problema deseurilor n-a intiziat sa apara prin intermediul asaltului de intrebari din partea elevilor din clasele mai mari, vizavi de tematica expozitiei. Discutiile deschise cu elevii scolii si micutii voluntari ai centrului la tema €žRefolositi, Reduceti, Reciclati", au contribuit la imbogatirea cunostintelor acumulate la orele de educatie ecologica si totodata a contribuit la dorinta lor de a se implica in activitatile proiectului organizatiei noastre din primavara viitoare.

Participantii activi la concursul celei mai frumoase poiezii au fost copiii claselor a II-a si a VI-a, alegindu-se cu mici premii si cu dorinta de a ne reintoarce la ei in scoala cu informatie noua si noi activitati stimulante pentru ei.

Tin sa multumesc Asociatiei €žPrietenii Copiilor" pentru disponibilitatea colaborarii prin implicarea voluntarilor de la centrul de joc €žDivertis", care prin activitatile animative educa totodata copiii intr-un spirit ecologic si Directoarei gimnaziului, pentru deosebita receptivitate si disponibilitate, care ne-a sustinut pe parcursul intregii activitatii.

Deoarece vedem in generatiile tinere viitori protectori ai naturii si tot ce are ea mai bun si mai frumos, activitatile in cadrul gimnaziului nu se incheie aici, ba din contra avem calea deschisa spre idei ingenioase si o colaborare cit mai productiva.

Valentina Purcel
Voluntar A.O. SalvaEco

http://www.salvaeco.org/