UJM ORGANIZEAZA UN PROTEST IMPOTRIVA SISTARII TRANSMISIUNILOR TVR 1 PE TERITORIUL MOLDOVEI



Uniunea Jurnalistilor din Moldova (UJM) organizeaza luni, 10 decembrie, un miting de protest impotriva sistarii transmisiunilor canalului de televiziune TVR 1 pe teritoriul R. Moldova pe Reteaua 2 nationala. Actiunea este prilejuita de marcarea Zilei Mondiale a Drepturilor Omului.

Hotararea Consiliului Coordonator al Audiovizualului de retragere a licentei de emisie Societati Romane de Televiziune este un abuz cras, o executare a unei comenzi politice si contravine prevederilor Codului Audiovizualului, a Legii Televiziunilor Transfrontaliere, a hotararilor Parlamentului RM si a acordurilor interguvernamentale dintre Moldova si Romania in ceea ce priveste difuzarea canalului TVR 1, se arata intr-un comunicat de presa al UJM.

Biroul Permanent al UJM subliniaza ca actul sfideaza interesul public, spiritul european al relatiilor dintre state, aduce grave prejudicii de imagine R. Moldova ca tara vecina a Uniunii Europene si de partener al ac esteia.

Decizia abuziva se inscrie in sirul tentativelor guvernarii de la Chisinau de a limita dreptul cetatenilor la libertatea de exprimare, de a tine sub control spatiul public de informare si dezbateri libere, de a reduce la tacere sursele nationale si internationale de informare, se mentioneaza in comunicat.

UJM face apel catre toate organizatiile care promoveaza si apara drepturile mass-media, organizatiile societatii civile de aparare a drepturilor omului, partidele politice de orientare democratica, prietenii si consumatorii programelor TVR 1 sa se alature organizatorilor si sa participe la manifestatia de protest. Mitingul va avea loc luni, 10 decembrie, intre orele 12.00 si 15.00, in scuarul Operei Nationale.

UJM este membra a Federatiei Internationale si Europene a Jurnalistilor si afiliata Uniunii Sindicale Mediasind din Romania.

 

www.info-prim.md