Un ONG din Cahul dă tonul: „Știm cum să facem ca copiii din țară să învețe mai bine!”



Press Release

 Iunie 2011

Un ONG din Cahul dă tonul: „Știm cum să facem ca copiii din țară să învețe mai bine!”

Centrul de Resurse şi Consultanţă „Ograda Noastră” ONG anunţă lansarea unui nou program de activitate în cadrul organizației: Programul Burse de Merit „Cel mai bun elev al şcolii” 2011-2015

Scopul acestui program este motivarea elevilor din comunităţile vulnerabile şi/sau dezavantajate în vederea  ridicării nivelului de performanţă academică şi activism comunitar. La baza programului a stat  un vast volum de experiență acumulat prin diferite proiecte implementate de Ograda Noastră ONG pe parcursul a 7 ani de activitate a organizației (http://www.ogradanoastra.org/projects/2010.html) cu sprijinul partenerilor locali și internaționali precum Ambasada SUA în Moldova, Roma Education Fund, Fondul Global pentru copii, Open Society Institute Budapest, Ambasada Regală a Norvegiei pentru Moldova, Consiliul Europei etc.

Pînă în acest moment programul a fost lansat în 2 comunităţi din sudul Republicii Moldova: s. Zîrneşti (cu sprjinul Roma Education Fund din Budapesta) şi s. Alexanderfeld (cu sprjinul sponsorilor privați) din r-ul Cahul pe perioada de 5 ani.  Pe lîngă aceste 2 comunități „Ograda Noastră” ONG planifică extinderea acestui program şi pentru altele comunităţi dezavantajate din centrul și nordul țării.

În acest sens Centrul de Resurse şi Consultanţă „Ograda Noastră” ONG împreună cu partenerii săi locali salută orice iniţiativă de a contribui la colectarea de fonduri cu scopul de a susţine şi a promova ideea de Burse de merit în orice şcoală din Republica Moldova.  Ograda Noastră ONG  şi partenerii săi sunt convinşi că preluarea şi implementarea acestei idei va contribui imediat la creşterea competitivităţii academice sănătoase în rîndurile elevilor din şcolile beneficiare precum şi a activismului lor în societate per ansamblu.

 

Anuntul original:

http://www.ogradanoastra.org/news/14.html

Echipa Ograda Noastră ONG www.ogradanoastra.org

Blv. Victoriei 18, office 4, MD-3900, Cahul, Moldova, tel: +373 29933270 email: info@ogradanoastra.org