Comunitatea media din Moldova creaza Consortiul Media pentru Egalitatea in Gen



Un efort de premiera a comunitatii media din Moldova - crearea Consortiului Media pentru Egalitatea de Gen  

Promovarea egalitatii dintre barbati si femei devine o preocupare permanenta a comunitatii media din Republica Moldova.

Saisprezece organizatii de media, mijloace de informare in masa, agentii de publicitate si asociatii generatoare de proiecte media s-au coalizat in vederea crearii unui Consortiu Media pentru Egalitatea de Gen. Aceasta alianta, constituita zilele trecute, la initiativa Programului UNIFEM, Moldova, pledeaza pentru edificarea unei societati in care femeile si barbatii sunt egali in drepturi si sanse.

Expertii media constata ca in zilele noastre discursul mediatic nu doar reflecta realitatea, ci isi asuma aditional si rolul de a crea valori in societate, respectiv, de a educa si de a determina itinerarul unor evolutii importante in societatea contemporana. Pe de alta parte, ultimele studii efectuate in spatiul mediatic autohton demonstreaza o anumita doza de ignoranta a presei scrise si a celei electronice fata de valorile egalitatii de gen. 

Pornind de la aceste constatari, organizatiile-membre ale Consortiului Media pentru Egalitatea de Gen isi propun orientarea propriilor eforturi, dar si ale societatii in ansamblu spre promovarea conceptului egalitatii de gen in toate domeniile vietii. De remarcat ca desi Consortiul a inregistrat doar cateva zile de activitate, mai multe institutii media si-au anuntat deja intentia de aderare la structura data. Una din optiunile de baza pe care o sustin membrii Consortiului tine de caracterul deschis al acestuia de a-si completa randurile cu noi membri, intr-un proces continuu. 

Conform prevederilor Regulamentului de activitate, pentru indeplinirea misiunii principale a Consortiului, la fiecare jumatate de an, una dintre organizatiile-membre ale Consortiului este aleasa pentru functia de Unitate de Coordonare a acestei aliante. La momentul dat, functia de coordonare este detinuta de Agentia Media IMPACT din Chisinau.

Intr-un interval de doua luni, grupurile de lucru ale Consortiului Media pentru Egalitatea de Gen vor lansa primele oferte media.

 

# # #

 

Consortiul Media pentru Egalitatea de Gen a fost constituit la 9 noiembrie 2007, la Chisinau, de urmatoarele organizatii: Agentia "DECA-press", Agentia Media "IMPACT", Agentia "Monitor Media", Asociatia Presei Independente, Centrul €žParteneriat pentru Dezvoltare", Centrul €žAcces-Info", Centrul Tanarului Jurnalist, Clubul "In doi", Consiliul National al Femeilor, Grupul de Presa €žFlux", Postul de Radio "Radio Sangera", Publicatia "Jurnal de Chisinau", Publicatia "Lanterna Magica", Publicatia "Ziarul de Garda", Revista €žViata ta", Uniunea Jurnalistilor din Moldova.


CONSORTIUL MEDIA PENTRU EGALITATEA DE GEN
____________________________________________________
Unitatea de Coordonare: Agentia Media IMPACT

Str. 31 August nr.110, of.3, Chisinau-2004, Republica Moldova
Tel/Fax: +373 22 235422; Tel: +373 22 221237
E-mail: consortiumedia@yahoo.com