Convieţuirea etniilor pe teritoriul Moldovei



Asociaţia Femeilor Profesioniste din Moldova a lansat un nou proiect cu tema: “Sporirea gradului de toleranta a tinerilor si integrarea tinerilor din minorităţile etnice în societatea din Republica Moldova, convieţuirea culturilor”. Proiectul este implementat de Asociatia Femeilor Profesioniste din Moldova cu suportul Consiliului Europei.

Pe parcursul proiectului vor fi desfăşurate mai multe treninguri în care vor fi instruiţi cca 160 tineri de la 17 pînă la 25 de ani din Edineţi, Comrat şi Taraclia ca să-şi cunoască drepturile sale, să se încadreze la egal în societatea noastră. Este cunoscut faptul că Republica Moldova este populată de mai multe etnii, cum ar fi bulgari, gagauzi, ucraineni, armeni, etc., care convieţuiesc de mai multe secole împreună.

Toleranţa faţă de altă etnie, stima reciprocă, faţă de altă cultură, altă limbă vorbită, toleranţa faţă de altă religie, toate acestea aduc la o convieţuire paşnică, fără conflicte  şi la o dezvoltare prosperă a societăţii şi a ţării noastre în ansamblu. La fel pe parcursul proiectului se planifică desfăşurarea festivalurilor cu cîntece şi dansuri, recitaluri, expoziţie de bucătărie, etc şi în toate acestea acţiuni vor fi antrenaţi tinerii din diferite etnii.

Articol adaugat de: Oxana Curteanu
Alte articole de la acest autor: