PRESA IN ALEGERILE LOCALE 2007: LECTII INVATATE, LECTII DE INVATAT



Marti, 27 noiembrie a.c., la Chisinau s-a desfasurat Conferinta "Presa in alegerile locale 2007: lectii invatate, lectii de invatat", organizata de Asociatia Presei Independente (API). La Conferinta au participat directori si redactori-sefi din presa scrisa nationala si locala, experti media, reprezentanti ai partidelor politice si ai Comisiei Electorale Centrale.

Participantii la Conferinta au discutat despre reflectarea in presa scrisa din R. Moldova a alegerilor locale generale 2007, mesajul de presa in scrutinul electoral, lectiile care trebuie invatate de jurnalisti dupa aceste alegeri etc.

In cadrul Conferintei, API a anuntat rezultatele Concursului national privind cea mai echidistanta reflectare in presa scrisa a campaniei electorale pentru alegerile locale generale 2007. Premiul I nu a fost acordat. (Nota: Juriul concursului a decis sa nu acorde premiul I - un computer cu softuri licentiate - deoarece niciunul din ziarele participante la concurs nu a reprezentat, in opinia juriului, un model de reflectare echidistanta a scrutinului din 3 si 17 iunie 2007.) Premiul II pentru reflectare echidistanta a campaniei electorale a fost acordat ziarului €žObservatorul de Nord" (Soroca) - 500 euro.

De asemenea, juriul a oferit cateva premii pentru reflectarea echilibrata a scrutinului local: Premiul II - €žTimpul de dimineata" (500 euro), Premiul III - €žCuvantul" (Rezina) si €žZiarul de Garda" - cate 300 euro. Juriul a acordat mentiuni ziarelor €žUnghiul" (Ungheni) si €žSP" (Balti) - cate 150 euro.

Conferinta "Presa in alegerile locale 2007: lectii invatate, lectii de invatat" s-a desfasurat cu sustinerea financiara a Organizatiei internationale PRESS NOW (Olanda).

Telefon pentru relatii: 22-09-96