ABRACADABRA! O familie pentru fiecare copil



O zi de magie cu şi pentru copiii abandonaţi!

Duminică, 29 mai, centrul comercial Shopping MallDova găzduieşte cea de-a IX-a ediţie a sărbătorii “Abracadabra” 

 

În data de 29 mai, cu începere de la ora 12:00, chişinăuenii şi oaspeţii capitalei sunt invitaţi  la o zi de magie cu şi pentru copiii abandonaţi. Prin acest eveniment vrem să sensibilizăm opinia publică în ceea ce priveşte situaţia copiilor din internate, oferindu-le posibilitatea de a-i întîlni într-un context diferit de cel al instituţiei în care se află. Sub îndemnul “O familie pentru fiecare copil”, orice persoană este binevenită la sărbătoarea „Abracadabra” pentru a descoperi ce înseamnă visul unui copil de a avea o familie. Peste 1000 de copiii, pedagogi, instructori, voluntari vor veni în centru comercial Shopping MallDova să se joace şi să redea copiilor dreptul la o copilărie fericită şi, mai presus de orice, la o familie care să-i iubească şi să le ofere o creştere adecvată.

În cadrul evenimentului, copii şi părinţii se vor putea bucura de un program distractiv și captivant: spectacol muzical cu participarea colectivelor artistice de copii şi a artiştilor autohtoni (formaţiile Catharsis şi Zbînţ, Georgeta Voinovan şi Adrian Ursu), ateliere de artă creativă, face-painting, atelier de joc, modelarea baloanelor organizate cu mult drag de către animatorii-voluntari ai Prietenii Copiilor.

„Abracadabra” este o sărbătoare ce se organizează simultan în aproximativ 20 de ţări în care activează Asociaţia internaţională „Amici dei Bambini”.

Oraşele în care se va desfăşura „Abracadabra”: Chişinău (Moldova), Kiev (Ucraina), Cassablanca (Maroco), Plovdiv (Bulgaria), Pleven (Bulgaria), Fushe Kosovo, Vusshtri (Kosovo), Novosibirsk (Rusia) La Paz (Bolivia), El Alto (Bolivia), Santa Luzia (Brazilia), Belo Horizonte (Brazilia), Salvador de Bahia (Brazilia), Lima (Perù), Medellin (Colombia), Campo Formoso (Bahia), Kinshasa (Republica Democratică Congo), Nairobi (Kenya), Kathmandu (Nepal), Ulaanbataar (Mongolia) etc.

La Chişinău evenimentul este organizat de către Asociaţia „Amici dei Bambini”, în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Copiilor”, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău şi centrul comercial Shopping MallDova.

Momentul Magic al sărbătorii: La orele 14.00, o cascadă de baloane colorate, care vor purta mesajul sărbătorii, va umple centrul comercial Shopping MallDova, astfel încât fiecare oaspete prezent la eveniment să poată duce acasă o amintire frumoasă şi, in acelaşi timp, acest mesaj portativ va continua de la sine să sensibilizeze opinia publică în ce priveşte numărul încă destul de mare al copiilor instituţionalizaţi. Tot atunci, în lumea întreagă, la aceeaşi oră, copiii din toate colţurile lumii vor striga toţi odată, rostind formula magică:

„Abracadabra! O familie pentru fiecare copil!”