PROCURATURA RAIONULUI CALARASI A DEPISTAT NUMEROASE NEREGULI IN ACTIVITATEA ASOCIATILOR PARINTESTI



Un control al Procuraturii Calarasi a descoperit grave incalcari in activitatea unor asociatii parintesti inregistrate legal pe langa 17 scoli calarasene, noteaza DECA-press.

Intr-o sesizare a procurorului raional, Anatol Danighevici, privind derogarile de la Lege, constatate in activitatea institutiilor de invatamant din raion, se afirma ca unele Asociatii in general nu si-au legalizat existenta si activitatea in corespundere cu cadrul legal in vigoare.

Printre gravele incalcari sunt mentionate, in primul rand, cumularea functiilor de presedinti ai asociatiilor de catre directorii institutiilor de invatamant si a celor de contabili; implicarea pedagogilor in perceperea taxelor; lipsa documentelor care ar justifica cheltuirea banilor acumulati din taxele percepute.

La un liceu dintr-o localitate rurala din raion s-a constatat ca, pe parcursul anilor 2001-2005, parintii tuturor elevilor au achitat cate 50 de lei anual, care, potrivit declaratiilor conducerii asociatiei de la aceasta institutie, au fost utilizati in diverse scopuri, fara insa ca vreo data in toata aceasta perioada membrilor asociatiei sa le fie prezentate rapoarte privitor la gestionarea banilor acumulati.

Procuratura din Calarasi solicita factorilor de decizie raionali sa puna in discutie aceste nereguli la o adunare a conducatorilor institutiilor de invatamant.

 

Sursa: DECA-press