Asociatia "Viitorul incepe azi": Continuam sa sustinem tinerii defavorizati



Asociatia de Educatie Civica "Viitorul Incepe Azi", Ungheni, implementeaza un nou proiect, finantat de PNUD Moldova - SFIP - Serviciul de Formare-Integrare Profesionala.

Aceasta retea de servicii doreste sa raspunda situatiei de dificultate si excludere sociala a tinerilor, ca raspuns la problemele de integrare profesionala ale tinerilor care necesita consultanta si sprijin in realizarea unui parcurs personalizat, formare si calificare, asistenta in cautarea unuiloc de munca.

Pentru a raspunde acestor nevoi este necesar un model de interventie care sa fie capabil sa activeze resursele interventiei sociale, ale pietei muncii si ale administratiei.

Noua componenta se vrea inovatoare in panorama interventiei sociale, SFIP avind la baza interventiei sale lucrul in retea, construirea de punti de comunicare si schimb intre sectoarele social, economic, administrativ.

Totodata, reteaua noilor servicii va contribui la consolidarea activitatilor Centrelor de Reintegrare Sociala, create cu suportul proiectului €žOportunitati mai Bune pentru Tineri si Femei" in directia integrarii social-economice a beneficiarilor din grupul-tinta.

Scopul serviciului este contribuirea la sustinerea unui proces de dezvoltare socio-economica, care asigura integrarea categoriilor sociale actualmente marginalizate prin sustinerea unor activitati si procese sociale si economice, care sa permita dezvoltarea armonioasa a intregii societati.

Obiectivul general este de a reduce fenomenului marginalizarii si a excluderii sociale in zonele urbane si rurale prin intermediul serviciilor de orientare, formare si integrare profesionala, pentru tineri cu virsta intre 15-24 ani aflati in situatie de dificultate si risc de marginalizare.