REZULTATELE FESTIVALULUI FILMUL FARA BARIERE



In perioada 19-20 octombrie in incinta Cinematografului Gaudeamus a fost organizat Festivalul FILMUL FARA BARIERE care a avut drept scop promovarea imaginii pozitive ale persoanelor cu dizabilitati prin intermediul filmului ºi atragerea atentiei membrilor comunitatii asupra problemelor cu care se confrunta aceste persoane, marele lor potential si varietatea de interese pe care o manifesta.

Aproximativ 250 de participanti (studenti, elevi, persoane cu dizabilitati, reprezentanti ai ONGurilor si Autoritatilor Publice Centrale si Locale) au vizionat cele 26 de filme din domeniul dizabilitatii.

Ca rezultat, participantii au avut posibilitatea sa faca cunostinta cu experienta diferitor tari in ceea ce priveste integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate, particularitatile diferitor personae cu tipuri diferite de dizabilitati. Filmul Asociatie MOTIVATIE din Moldova - disABILITATE a fost lansat in premiera in Moldova si a ocupat locul 1 din toate filmele prezentate (conform anchetelor indeplinite de participanti). La fel, participantii au exprimat dorinta de a viziona repetat unele filme foarte reusite la diferite posturi de televiziune din tara.

Mai mult ca atit, la Festival a fost lansata idea de a repeat asemenea festival in anul urmator cu organizarea diferitor concursuri de participare cu productii locale.

Reprezentanti mass-media au promovat intens aceasta activitate, ceea ce denota faptul ca acest subiect este unul sensibil si de interes public sporit atit pentru comunitate cit si pentru autoritati sau diferite medii.


Asociatia doreste sa aduca multumiri Biroului de Cooperare Tehnica al Germaniei - GTZ, ONGului Perspectiva din Rusia si Directiei municipale pentru protectia drepturilor copilului Chisinau pentru support si asistenta.


Serviciul de relatii cu publicul.

MOTIVATION Moldova Association
Traian 23/1, MD-2060, Chisinau
Republic of Moldova

Tel/fax: + 373 22 66 13 93
Tel: + 373 22 76 35 97
e-mail: motivationmd@yahoo.com