SEMINARII PENTRU CULTIVAREA SPIRITULUI INTREPRINZATOR IN SCOLI



In perioada vacantei scolare de toamna, 27-31 octombrie 2007, Liceul Teoretic €žLucian Blaga" din Chisinau se va transforma intr-un centru de formare a invatatorilor de scoala primara si profesorilor de gimnaziu si liceu pentru predarea programelor de educatie economica si antreprenoriala.

In perioada vacantei scolare de toamna, 27-31 octombrie 2007, Liceul Teoretic €žLucian Blaga" din Chisinau se va transforma intr-un centru de formare a invatatorilor de scoala primara si profesorilor de gimnaziu si liceu pentru predarea programelor de educatie economica si antreprenoriala. La stagiile de formare sunt asteptate circa 65 cadre didactice din circa 45 institutii pre-universitare din Moldova.

Seminariile sunt oferite de catre organizatia non-guvernamentala Junior Achievement Moldova (Realizarile Tineretului din Moldova), specializata in implementarea acestor cursuri. Seminariile sunt destinate profesorilor nou-veniti care manifesta interes pentru intelegerea si predarea unor cursuri optionale de formare a modului economic de gandire in mediul elevilor din clasele 1-12. Obiectivul programului este de a incuraja de timpuriu in formarea copiilor si adolescentilor identificarea unor posibilitati de imbunatatire a calitatii propriei vieti.

"Cei 65 profesori care vor participa in module pe nivele - scoala primara, gimnaziu si liceu - completeaza randul a circa cadrelor didactice care deja colaboreaza cu noi, unii de la inceputuri (din 1995)" a mentionat Adela Scutaru, director executiv. €žAn de an tot mai multe institutii si persoane din invatamant apreciaza oferta noastra educationala si se incadreaza in program. Bineinteles, ne afecteaza oarecum si fluctuatia cadrelor din invatamant, insa pe durata ultimilor ani am reusit sa contribuim la alfabetizarea economica a cel putin 11000-12000 elevi.

In 19-20 octombrie 07 38 de invatatori din Floresti au participat la un training similar si sunt decisi sa promoveze ideile si abilitatile pentru succes in viata.

Programul se desfasoara cu asistenta financiara Rompetrol Moldova si este gazduit cu generozitatea de catre Liceul Teoretic €žLucian Blaga" din mun. Chisinau, institutie foarte activa si cu performante indiscutabile.

 

 

Articol adaugat de: Adela Scutaru-Gutu
Alte articole de la acest autor: