CAMPANIA €žUN LEU PENTRU ORASUL MEU€ A FOST LANSATA LA BALTI



Fundatia de Dezvoltare Locala (FDL) din Balti a lansat campania €žUn leu pentru orasul meu". Actiunea urmareste scopul colectarii de la balteni suma de 40 mii lei. Ulterior, fondurile colectate vor fi oferite sub forma unor granturi, grupurilor de initiativa din localitate pentru amenajarea curtilor de bloc si a institutiilor de menire publica, transmite Agentia DECA-press.

Directorul executiv al FDL Balti, Nicolae Moscalu, a spus ca in cadrul campaniei se mizeaza atat pe receptivitatea agentilor economici, cat si a locuitorilor orasului, inclusiv elevi si studenti. €žProblema amenajarii curtilor de bloc vizeaza orice locuitor al orasului. De aceea ne-am propus ca amenajarea acestor locuri publice sa fie una din primele prioritati ale Fundatiei.

Nicolae Moscalu a mai precizat ca pentru asigurarea transparentei colectarii de fonduri, periodic informatiile despre sumele adunate vor fi mediatizate.

FDL Balti a fost inregistrata in februarie curent si are drept scop imbunatatirea calitatii vietii in localitate prin valorificarea initiativelor localnicilor.

Fundatii similare functioneaza la Cahul, Orhei, Soroca si Ungheni.


Sursa: DECA-press